ESLUn tavoitteena on motivoida työikäisiä aktiiviseen arkeen ja säännölliseen liikkumiseen, jonka avulla voidaan parantaa yksilön elämänlaatua ja edistää työkykyä. Painopisteet työyhteisöliikunnan edistämisessä ovat arkiliikunnan lisääminen, istumisen vähentäminen sekä liikunnan aseman vahvistaminen työyhteisössä. Palvelut järjestetään ensisijaisesti työpaikan omissa tiloissa ja niiden kesto voi vaihdella vartin demosta koko päivän kestäviin tilaisuuksiin.

Käytännön liikuntakokeilut ja -kurssit

  • Soveltuu erilaisille liikkujille ja erikokoisille ryhmille
  • Tavoitteena on esitellä erilaisia liikuntamuotoja sekä innostaa aktiiviseen arkeen ja liikuntaan
  • Toteutetaan yhteistyössä laajan urheiluseuraverkoston kanssa, joten tarjolla on osaavaa ohjausta matalan kynnyksen lajeista aina vaativampiin aktiiviliikkujille suunnattuihin kursseihin

Suosittuja käytännön liikuntakokeiluja ovat olleet muun muassa liikuntaleikit, suunnistus, geokätköily, palloilut, niska-hartiajumpat sekä uinti- ja juoksutekniikkakurssit.
 

Tietoa arjen aktivoinnista ja omien valintojen merkityksestä

  • Soveltuu erikokoisille ryhmille
  • Tavoitteena on tarjota tietoa, vinkkejä ja perusteita omaan hyvinvointiin vaikuttavista päivittäisistä valinnoista
  • Tarjolla on eripituisia liikunta-, hyvinvointi- ja ravintoaiheisia luentoja, tietoiskuja, virikkeitä taukoliikuntaan sekä kuntomittauksia
     

Liikettä työyhteisöön -työpajat

  • Suositellaan noin 10–20 hengen ryhmille tai tiimien esimiehille
  • Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, virittää keskustelua ja parantaa työyhteisön ilmapiiriä
  • Työpajoissa kartoitetaan osallistujien tahtotilaa ja tavoitteita sekä määritellään konkreettisia toimenpiteitä arjen aktivointiin
  • Sisältää kevyttä liikuntaa
     

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitus

Suurimmalla osalla suomalaisista työpaikoista tuetaan henkilöstön liikkumista, mutta usein siitä puuttuu suunnitelmallisuus ja seuranta. Eniten tukea käyttävät hyväkseen jo valmiiksi liikunnallisesti aktiiviset. Jotta henkilöstöliikunnalla saadaan tuloksia aikaan, tulee sen olla suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoituksen avulla saatte konkreettiset toimenpide-ehdotukset liikunnan edistämiseen työpaikalla sekä asiantuntijan tuen.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitus on työkalu työpaikan liikuntaohjelman suunnitteluun ja arviointiin. Kartoitukseen sisältyy sähköinen kysely, jossa käydään läpi hyvin toteutetun liikuntaohjelman yhdeksän osa-aluetta. Vastausten pohjalta asiantuntija luo kattavan palauteraportin liikuntaohjelmasta sekä konkreettiset toimenpide ehdotukset jatkoon. Raportti käydään läpi ja toimenpiteitä jatkoon suunnitellaan asiantuntijan vetämässä palautetilaisuudessa työpaikan omissa tiloissa.

Jos työpaikka saa yli 50 prosenttia kartoituksen pisteistä on se oikeutettu Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaattiin. Kaikki sertifikaatin saaneet yritykset voivat osallistua Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Urheilugaalassa Hartwall Areenalla.

Kartoituksen hinta on 500€ (+ alv 24%) / työpaikka ja se soveltuu yli 30 henkilöä työllistäville työpaikoille.  

Lue lisää ja osallistu www.suomenaktiivisintyopaikka.fi