Iltapäivä- ja kerhotoimijoille

Jokaisella lapsella on oikeus liikkua ja kokea onnistumisen elämyksiä liikunnan avulla. Kaikki eivät kuitenkaan liiku samalla tavalla ja jokaisessa ryhmässä on erilaisia lähtökohtia ja taitoja omaavia lapsia ja nuoria.

Lapsilähtöinen ja laadukas liikunta lähtee lapsen ja nuoren yksilöllisestä huomioimisesta ja kohtaamisesta. Aikuisilla on siis merkittävä rooli siinä, millaisen kokemuksen lapsi liikkumisesta saa.

ESLUn iltapäivä- ja kerhotoimijoille suunnatuista koulutuksista saa ajankohtaista tietoa iltapäivätoiminnasta sekä vinkkejä ja ideoita jokapäiväisen liikunnan toteuttamiseen. Tule siis oppimaan ja löytämään ratkaisuja lasten liikunnan lisäämiseen! Kaikkia koulutuksiamme saa tilauksesta. Kysy tarjousta!

Liikkuva iltapäivä -kehittämisprosessi 

Liikkuva iltapäivä -kehittämisprosessi on uudenlainen työkalu liikkumisen suunnitteluun aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Kehittämisprosessi koostuu kuntatasolla tehtävästä tarpeiden määrittelystä, tavoitteiden asettamisesta sekä työyhteisötasoisista ohjaajakoulutuksista. 

Ohjaajakoulutuksessa aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat saavat työkaluja päivittäisen liikkumisen lisäämiseksi. Koulutus tukee ja kannustaa suunnittelutyöhön lasten ja muiden ohjaajien kanssa. Tavoitteena on tunti liikuntaa päivässä, joko sisällä tai ulkona.

Kiinnostuitko? Kysy lisää kehittämisprosessin etenemisestä ja kestosta!

Liikuntakerhon ohjaajakoulutus

Liikuntakerhon ohjaajakoulutus on monipuolisen liikunnan koulutus. Koulutus antaa ohjaajalle työkaluja ja tietoa erilaisista liikuntakerhojen toimintamuodoista, suunnittelusta, ohjaamisesta ja toteutuksesta käytännön läheisesti ja innostavasti.

Leikiten liikkumaan, liikkumisen paikat

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat liikkumisen ilo, leikin ohjaaminen, omaehtoisen liikkumisen mahdollistaminen, liikkumisen ja ulkoilun merkitys hyvinvoinnille, iltapäiväkerhon liikkumispaikat, lapsilähtöisyys ja innostavuus ohjauksessa.

Lapsi liikkujana

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat 6-8-vuotias liikkujana, monipuolinen liikkuminen sekä leikin tai harjoitteen kehittely.

Liikettä joka päivä

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat liikkumisen suunnittelu iltapäivätoiminnassa, erilaiset ohjaustavat, omat ohjaustavat sekä Suunnittelen liikuntaa -palvelu työssä.

Koulutustiedustelut

Sari Sivonen, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, sari.sivonen(at)eslu.fi, puh. 040 544 7771

Kuva: Liikunnan aluejärjestöjen kuvapankki / Tero Takalo-Eskola