Matka hyvään kuntoon -rekkakiertue

Työyhteisöille suunnattu valtakunnallinen Matka hyvään kuntoon -rekkakiertue vierailee huhti–kesäkuun 2017 aikana eri puolilla Suomea 34 tapahtumassa. Uudellamaalla kiertue pysähtyy 5.-9.6. Porvoossa, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Raaseporissa ja Helsingissä. Kiertueella tarjotaan rekan lämpimissä sisätiloissa kaikille työikäisille maksuttomat helposti ja hikoilematta tehtävät kuntotestit.

Rekkakiertueella kannustetaan kaikkia työyhteisöjä ja työikäisiä liikkumaan, arkiaktiivisuuteen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin ja siten ylläpitämään omaa työkykyään. Rekkakiertueen ensimmäinen puolisko järjestettiin syksyllä 2016 ja kuntotestit saavuttivatkin suursuosion. Ainoastaan pääkaupunkiseudulla järjestettyihin tapahtumiin osallistui 1891 työikäistä.

Rekka kiertää Uudellamaalla kesäkuussa:

Johda itsesi ja työyhteisösi matkalle, joka lisää työpaikkasi hyvinvointia. Matka hyvään kuntoon -kampanja tarjoaa tietoa, tukea ja konkretiaa työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen tavoitteellisesta johtamisesta aina henkilöstön innostamiseeen ja aktivointiin.


           

 

Kuntotestejä rekassa 5.-9.6.2017

Kehon kuntoindeksi -testit käsittävät kolme kuntotestiä:

  • Polar-kuntotesti
  • Kehonkoostumusanalyysi
  • Puristusvoimamittaus

Tulokset kertovat fyysisestä kunnosta ja sen yhteydestä työkykyyn.

Testeihin voi osallistua arkivaatteissa osana tavallista työpäivää tai vaikkapa virkistyspäivän yhteydessä. Testit ja palautteinneen vievät aikaa noin tunnin. Testien jälkeen osallistujille annetaan vinkkejä arjen aktiivisuuden lisäämiseen sekä terveellisiin ruokailutottumuksiin.

Työpaikkasi on mahdollista saada ns. yritysraportti, jossa on anonyymitulokset työyhteisökohtaisesti.

Lisätietoja rekkakiertueesta:
Merja Palkama, kunto- ja terveysliikunnan kehittäjä
merja.palkama(at)eslu.fi
puh. 040 595 4195

Valtakunnallisen Matka hyvään kuntoon -kampanjan toteuttaa Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma yhteistyökumppaneidensa kanssa. Mukana kiertueella ja työhyvinvointitalkoissa ovat muun muassa eläkevakuutusyhtiöt Elo, Etera, Keva ja Mela sekä Työelämä 2020 -hanke ja Liikunnan aluejärjestöt. Etelä-Suomen kiertueista vastaa Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.

Syksyn 2016 kiertueessa teimme tiivistä yhteistyötä HUS-kuntayhtymän, Espoon, Helsingin, Kauniaisen ja Vantaan kaupunkien kanssa. Keväällä 2017 mukana ovat Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Porvoon ja Raaseporin kaupungit sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.