Sinettiseuratoiminta

Sinettiseuratoiminnan kivijalka on säännöllisesti tapahtuvissa auditoinneissa, jotka varmistavat seuran Sinettilaadun. Auditointi on ennen kaikkea väline seuran kehittämiseen, jossa kaikki osallistujat antavat aikaa ja osaamista yhteiselle seuralle. Auditoijat tulevat ulkopuolisina tarkastelemaan seuraa ja havainnoivat asioita, joita oma väki ei enää huomaa. Osallistujien kokemusten mukaan auditointi on hyvä toimintatapa arvioida seuran omaa tekemistä.

Auditoinneissa kannustetaan miettimään seuran kehityskohteita. Kiitosta on tullut konkreettisista toimenpide-ehdotuksista, joita seuratoimijat ja auditoijat yhdessä ovat löytäneet.

Sinettiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein, uusi seuran kahden vuoden kuluttua. Auditoinneista on vastuussa lajiliitto. Seura voi myös itse ottaa yhteyttä lajiliittoon ja ehdottaa auditointiaikaa, mikäli auditoinnista on kulunut jo tuo määräaika. Lajiliitot tekevät auditointia yhteistyössä 15 liikunnan aluejärjestön kanssa.

Sinettitoiminnan ydin on jokaisen mukana olevan lapsen innostaminen ja kehittyminen urheilussa. Siinä onnistuminen vaatii ympärilleen hyvin toimivan yhteisön. Auditoinneilla pyritään varmistamaan yhteisön toimivuus.

Lisätietoja antaa lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Sari Sivonen,
puh. 040 544 7771, sari.sivonen(at)eslu.fi