Liikunnan aluejärjestöt järjestävät yhteistyössä syksyn aikana Liikkujan Apteekki -koulutuksia. Koulutuksilla lisätään apteekin henkilökunnan tietoa ja valmiuksia terveellisten elintapojen ja puheeksiottamiseen lääkehoidon tukena. Järjestettävät koulutukset ovat Liikunta osana arkea ja Liikuntaa lääkkeeksi apteekin henkilökunnalle.

Kaikki syksyn Liikkujan Apteekki -koulutukset on siirretty webinaareiksi.

Liikunta osana arkea

Liikunta osana arkea -koulutuksessa pureudutaan Liikkujan Apteekki -konseptin hyödyntämiseen apteekissa, liikunnan puheeksiottamiseen sekä asiakkaan motivointiin, liikuntaneuvontaan ja muutosprosessiin. Koulutus lisää osallistujien valmiuksia terveellisten elintapojen edistämiseen ja avaa terveyttä edistävän liikunnan termistöä, taustatekijöitä ja suosituksia aikuisille. Vuorovaikutuksellinen ja käytännönläheinen koulutus sisältää myös kevyttä taukoliikuntaa.

WEBINAARI to 24.9.2020 klo 11.00 - 16.00 PERUTTU

WEBINAARI ti 8.12.2020 klo 11.00 - 16.00

Koulutuksen hinta on 50 euroa/henkilö. Ilmoittaudu mukaan 24.11.2020 mennessä.

Liikuntaa lääkkeeksi apteekin henkilökunnalle

Liikuntaa lääkkeeksi -koulutuksessa osallistuja saa eväitä liikuntaneuvonnan ja terveysliikunnan edistämiseen lääkehoidon tukena. Koulutuksessa käsitellään aktiivisen elämäntavan ja liikunnan merkitystä yleisimpien kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa lääkehoidon tukena. Tarkemmassa käsittelyssä ovat sepelvaltimotauti, eteisvärinä, astma, keuhkoahtaumatauti, 2-tyypin diabetes ja aivoverenkiertohäiriöt. Lisäksi koulutuksessa verkostoidutaan ja kuullaan muiden apteekkien hyviä malleja.

WEBINAARI ti 25.8.2020 klo 11.00 - 16.00 TÄYNNÄ

WEBINAARI pe 13.11.2020 klo 11.00 - 16.00

Koulutuksen hinta on 50 euroa/henkilö. Ilmoittaudu mukaan.

 


Liikkujan Apteekki -konsepti tuo terveysliikunnan osaksi asiakasneuvontaa ja terveydenedistämistyötä apteekin arjessa. Konseptin taustalla ovat Suomen Apteekkariliitto, Hengitysliitto, Liikkuva aikuinen -ohjelma ja Liikunnan aluejärjestöt, jotka tarjoavat apteekeille konseptin esittelykäyntejä sekä henkilöstölle suunnattuja koulutuksia, verkostotapaamisia ja muita palveluita.