Valikko 3 / 2018

Helsingfors Segelsällskap – purjehduksesta ympärivuotinen harrastus

Helsingfors Segelsällskap (HSS) on yksi Suomen vanhimmista ja neljänneksi suurin purjehdusseura, jonka valmennusohjelmaan osallistuu yli 150 lasta ja nuorta. Seura on viime vuosina kasvanut voimakkaasti junioritoiminnan ja valmennetun aikuispurjehduksen kehityksen myötä. HSS on lähtenyt kehittämään toimintaansa ja toiminnassa mukana olevien osaamista koulutustoiminnan kautta. Tavoitteena on kehittää purjehduksesta välittyvää mielikuvaa ympärivuotisena harrastuksena.

HSS on purjehdusurheiluseura, joka tarjoaa puitteet koko elämän kattavalle harrastukselle. Seurassa on viime vuosina panostettu juniori- ja nuorisotoimintaan sekä aikuisten purjehduskoulutukseen. Panostus on tuonut HSS:n voimakkaammin takaisin kilparadoille. Tuloksina mitaleita ja huipputuloksia kansainvälisissä luokissa. Seura pyrkii kehittämään toimintaansa koulutustoiminnan kautta. Kevään aikana seuran junioreille tarjotaan ESLUn tilauskoulutuksia muun muassa urheilijan ravinnosta sekä fyysisestä harjoittelusta.

- Tavoitteenamme on, että purjehdus miellettäisiin yhä enemmän ympärivuotiseksi harrastukseksi ja kilpaurheilulajiksi muiden lajien rinnalla. Jos purjehduksessa haluaa pärjätä, vaatii se ympärivuotista harjoittelua sekä fyysisten ominaisuuksien kehittämistä. Näin ollen on tärkeää opettaa junioreille perusteita fyysisestä harjoittelusta sekä ravinnon merkityksestä, kertoo HSS:n Junior Coordinator Rosa Lindqvist.

Koulutusten tavoitteena on lisätä osallistujien ymmärrystä monipuolisen ja laadukkaan harjoittelun merkityksestä harrastajan sekä urheilijan kehittymiselle. Kehityksen ja turvallisen harjoittelun varmistamiseksi ohjaajien sekä valmentajien tulisi hallita voiman, nopeuden, kestävyyden ja liikkuvuuden kehittämisen pääperiaatteet. Monipuolinen ja riittävä ravinto on urheilijan terveyden ja kehittymisen kannalta yhtä tärkeää kuin oikeanlainen harjoittelu ja riittävä lepo. Tästä johtuen HSS:n tilauskoulutuksissa käsitellään myös hyvän arkiruokailun periaatteita, ateriarytmitystä, nestetasapainoa sekä kilpailupäivän ruokailun suunnittelua.

- Toivottavasti saamme koulutuksista paljon uutta oppia ja tietotaitoa, joka näkyisi myös käytännön toiminnassa. Olisi hienoa, että juniorimme kiinnittäisivät entistä enemmän huomiota myös ravintoon ja tiedostaisivat esimerkiksi kouluruokailun, välipalojen sekä kokonaisuuden merkityksen kehityksen ja jaksamisen näkökulmasta. Kevään aika tarjoamme seurassamme koulutusta myös psyykkisestä valmennuksesta, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien kykyä hallita kisajännitystä sekä käsitellä pettymyksiä, Lindqvist lisää.
 

Sinettiseura junioripurjehdus HSS on saanut Suomen Purjehdus ja Veneilyn sekä Olympiakomitean myöntämän sinettiseurastatuksen tunnustuksena laadukkaasta urheiluseuratoiminnasta lasten ja nuorten parissa. Ilo ja innostuneisuus, kuten myös kaveruus sekä turvallisuus ovat avainsanoja toiminnassa. Kaikki juniorit sitoutuvat noudattamaan HSS:n junioreiden pelisääntöjä. Sääntöjen noudattaminen on edellytys toiminnassa mukana olemiselle.

***

Tilauskoulutukset

Kaikkia ESLUn koulutuksia saa myös tilauksesta ja tarpeiden mukaan räätälöitynä. Seuratoiminnan tilauskoulutukset tarjoavat seuroille mahdollisuuden hankkia tarpeidensa mukaan räätälöityä koulutusta. Lisätietoja tilauskoulutuksista ja koulutusvaihtoehdoista saat suoraan toimialavastaavilta sekä toimialueiden sivuilta.

Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva koulutus!

Lähde: Helsingfors Segelsällskap (HSS)

Juhana Särkelä

Viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija