Valikko 3 / 2018

Uusia koulutuksia aikuisliikunnan ohjaajille

Väestön ikärakenteen seurauksena työikäisille ja ikääntyville suunnattujen hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden kysyntä kasvaa. ESLU on tarttunut aikuisten liikuttamishaasteeseen tarjoten tietoa väestön ikärakenteen vaikutuksista sekä mahdollisuuksista seuratoiminnan näkökulmasta. Tämä tarjoaa seuroille oivallisen mahdollisuuden laajentaa toimintaansa myös aikuisliikunnan alueelle.

ESLUn aikuisliikunnan koulutustarjonta on entistäkin kattavampi ja tarjoaa uusia ideoita ja käytännön keinoja aikuisliikunnan ohjaajien oman osaamisen sekä seurojen tarjonnan kehittämiseen. Koulutukset tarjoavat seuroille kustannustehokkaan tavan laajentaa palveluitaan sekä kehittää ohjaajiensa osaamista.

”Aikuiset ja ikääntyvät omaavat seurojen näkökulmasta huikean potentiaalin jäseninä, tulonlähteinä sekä aktiivisina seuratoimijoina. Onko meillä oikeasti seuroja, joilla on varaa olla kääntämättä tätä korttia?”, kysyy ESLUn kunto- ja terveysliikunnan kehittäjä Merja Palkama.
 

Aikuisliikunnan uutta koulutustarjontaa:

Kuntouttava nyrkkeily

Kuntouttavassa nyrkkeilyssä kuntonyrkkeilyn peruselementit viedään osaksi kuntouttavaa terveysliikuntaa. Kuntouttavassa nyrkkeilyssä lyönnit tehdään ilman välineitä yhdistettynä tuolijumppaan tai rauhalliseen liikkumiseen. Käytännönläheinen koulutus sopii henkilöille, jotka kaipaavat vinkkejä kuntouttavan liikunnan monipuolistamiseen, toimivat itse terveysliikunnan parissa tai haluavat vinkkejä omaan liikkumiseen.

Porrastreeni

Porrastreeni on tehokasta ja se tuo mukavaa vaihtelua kuntoiluun. Portaissa harjoittelu vahvistaa ja kehittää erityisesti alavartalon lihaskuntoa sekä hapenottokykyä. Portaissa voi harjoitella joko kevyesti tai hyvinkin intensiivisesti ja siksi porrastreeni sopii kaikenkuntoisille. Koulutus tarjoaa ideoita ja vinkkejä porrasjuoksuharjoitteluun. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi turvallista juoksutekniikkaa sekä kokeillaan erilaisia tapoja harjoitella portaissa. Juoksu- ja kävelyharjoitteiden lisäksi yhdistämme harjoitteluun erilaisia lihaskuntoliikkeitä.

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on tehokas, hauska ja turvallinen liikuntamuoto, jossa hyödynnetään nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita. Se sopii kaikille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan monipuolisesti. Kuntonyrkkeily tuo helpotusta niska-hartiaseudun ja selän ongelmiin – se on erityisen tehokasta paljon istuvalle. Koulutuksessa käydään läpi kuntonyrkkeilyn perusteita ja kokeillaan erilaisia tapoja toteuttaa kuntonyrkkeilyä osana muuta harjoittelua. Koulutus antaa eväät lyhyiden kuntonyrkkeilytuokioiden ohjaamiseen ja vinkkejä omaan harjoitteluun.
 

Hae koulutustukea aikuisliikunnan koulutuksiin

Koulutukseen voi hakea koulutustukea Kunnossa kaiken ikää -ohjelmalta. Tuki on tarkoitettu muun muassa ohjaajille ja liikuntaneuvojille, jotka edistävät matalan kynnyksen liikuntaryhmien toimintaa tai muuten kannustavat liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikunnan pariin. Koulutustuen suuruus on jopa 80 % koulutuksen hinnasta. Tuen haku on jatkuvaa, mutta hakemus on lähetettävä kuukautta (1 kk) ennen koulutusta. Koulutustuen myöntämisen kriteerit sekä hakulomake löytyvät täältä.

ESLUn kevään koulutustarjonnan löydät täältä.

 

Juhana Särkelä

Viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija