Valikko 7 / 2018

ESLUn kattava koulutustarjonta

Koulutustoiminta on ESLUn keskeinen tuki paikallistasolle. Tavoitteenamme on turvata liikunta- ja urheilutoimijoiden peruskoulutus alueella. Olemme koonneet teille jälleen kattavan koulutus- ja tapahtumatarjonnan syksylle 2018.

Koulutukset starttaavat käyntiin seurojen puheenjohtajille suunnatulla Pj-klubilla keskiviikkona 22.8. Klubissa keskustellaan seuratoiminnan uudesta laatuohjelmasta eli Tähtiseura-ohjelmasta sekä toukokuussa voimaan astuneesta EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta. Tj-klubilaiset kokoontuvat pohtimaan puolestaan seuran yhteisöllisyyden merkitystä seuran toiminnalle torstaina 23.8. Aiheeseen johdattelee HIFK Fotbollin urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Syksyn ensimmäisessä Seura-Akatemiassa (5.9.) käsitellään seuran taloudenhoitoa ja sähköisiä taloushallintojärjestelmiä asiantuntija Jukka Hämäläisen johdolla. Hämäläisen ajatuksia voi lukea verkkolehden Mistä tuulee? -osiosta.

Ohjaaja- ja valmentajakoulutusta

Alkusyksystä löytyy kaksi loistavaa starttikoulutusta seuran uusille ohjaajille tai ohjaajaksi aikoville. Tervetuloa ohjaajaksi! -koulutus tarjoaa perustietoa lasten urheilusta ja lasten kanssa toimimisesta sekä vinkkejä ryhmän hallintaan ja harjoituskerran suunnitteluun. Tervetuloa liikuttajaksi -koulutuksen sisältö on puolestaan rakennettu aikuisliikkujien tarpeet huomioiden. Koulutuksesta saa ideoita ja neuvoja aikuisliikunnan ohjaamiseen ja ohjauskerran suunnitteluun sekä vinkkejä ryhmän hallintaan. Molemmat koulutukset järjestetään keskiviikkona 5.9.

Kannustava valmentaja ja ohjaaja -koulutus aloittaa syksyn valmentaja- ja ohjaajakoulutukset (VOK-1). Koulutuksessa pohditaan mm. harjoituksen ilmapiiriin vaikuttavia tekijöitä sekä erilaisten valmennettavien huomioimista harjoitustilanteessa. Koulutuksesta saat hyvät eväät itsesi kehittämiseen valmentajana. Syyskauden toinen tason 1 -koulutuspäivä sisältää seuraavat koulutukset: Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa sekä Taitoharjoittelu.

Tason 1 valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1) tarjoaa yksittäisille valmentajille ja ohjaajille, seuroille sekä lajiliitoille mahdollisuuden kehittää valmennusosaamistaan. Koulutukseen osallistuvat voivat erikoistua joko lasten ja nuorten liikunnan tai aikuisliikunnan ohjaamiseen. Lisätietoa VOK-1-koulutuskokonaisuudesta löydät täältä.

Muistathan, että kaikkia ESLUn koulutuksia saa myös tilauksesta seuranne tarpeiden mukaan räätälöityinä. Lisätietoja tilauskoulutuksista ja koulutusvaihtoehdoista saat suoraan toimialavastaavilta sekä toimialueiden sivuilta.

Lisätietoja:

Lasten ja nuorten liikunnan koulutukset
Nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, tarja.nieminen(at)eslu.fi, puh. 0400 894 559
Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Sari Sivonen, sari.sivonen(at)eslu.fi, puh. 040 544 7771

Aikuis- ja terveysliikunnan koulutukset
Terveysliikunnan kehittäjä Merja Palkama, merja.palkama(at)eslu.fi, puh. 040 595 4195

Seuratoiminnan koulutukset
Seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman, kari.ekman(at)eslu.fi, puh. 050 407 7119

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija