Valikko 7 / 2018

Taloudellista tukea aikuisliikunnan järjestämiseen

Onko seurasi pohtinut aikuisliikunnan kehittämistä matalan kynnyksen toiminnalla? Nyt on hyvä hetki ryhtyä toimeen ja kirjoittaa ajatukset hakemuksen muotoon. Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea terveysliikunnan edistämiseen hanketukihaun kautta.

Hanketukea jaetaan paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille.

KKI-hanketuen seuraava hakuaika on syyskuussa

Hanketukea voi hakea kahdesti vuodessa: maaliskuussa (1.–31.3) ja syyskuussa (1.–30.9.). Hanke voi saada avustusta vain kerran vuodessa eli joka toisella hakukierroksella.

Hanketuen painopistealueet

  • Fyysisesti huonokuntoisten miesten aktivointi
  • Liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua
  • Työyhteisöjen liikuntaa ja terveyttä tukevat mallit

KKI-ohjelman verkkosivuilta löytyy kattavasti tietoa hankkeen suunnittelusta, tuen hakemisesta sekä esimerkkejä tuetuista hankkeista ja hyvistä toimintamalleista. Tuki anotaan sähköisellä lomakkeella.

Neuvoja ja apua tuen hakemiseen antaa myös ESLUn terveysliikunnan kehittäjä Merja Palkama.

- Tuki on seuroille loistava tilaisuus kokeilla toimintamallia, johon ei ehkä aiemmin ole ollut rohkeutta. Lisäksi tuki antaa mahdollisuuden toiminnan aloittamiseen ilman suurta taloudellista riskiä, toteaa Palkama. Hankkeet antavat mahdollisuuden oppia uutta ja kehittää sitä myötä toimintatapoja, joten epäonnistumisia ei kannata pelätä. Lopuksi Palkama heittää ilmaan hankeidean, joka liittyy seurojen yhteistyökumppaneihin. Voisiko yhteistyökumppaneiden kautta tavoittaa aikuisia mukaan urheiluseuran toimintaan?

Uudellemaalle KKI-hanketukea 67 900 euroa hakukierroksella 2/2018

Vuoden 2018 toisella hakukierroksella hakemuksia tuli yhteensä 291 kappaletta eri puolilta Suomea, joista tukea myönnettiin 136 hankkeelle yhteensä 229 100 euroa. KKI myönsi taloudellista tukea 40 terveysliikuntahankkeelle Uudellemaalle, yhteensä 67 900 euroa. Tyypillisimmin tukea myönnettiin 1 000–2 000 euroa. Tukea saaneiden hankkeiden hankekuvaukset ja yhteyshenkilöt löydät täältä.  

 

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija