Valikko 1 / 2019

Nyt on hyvä aika ilmoittautua kevään koulutuksiin!

Oletko jo ehtinyt kurkkaamaan kevään koulutuksiamme? ESLU haluaa kehittää lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia ja innostaa liikkumaan. Lisäksi asiantuntemusta ja koulutusta on tarjolla aikuisliikunnan puolella. Tule mukaamme kehittymään ja kouluttautumaan.

Liikunnalla on tärkeä rooli lasten ja nuorten kokonaisvaltaisessa kasvussa ja kehityksessä. Liikunnan määrä on vähentynyt, vaikka liikkumisen tulisi olla osa päivittäistä elämää. Tarjolla on erilaisia koulutuksia, joista saa suosituksia, keinoja ja ohjeita päivittäisen liikkeen lisäämiseksi lapsille ja nuorille.

Aikuisliikunnan puolella tavoitteena on lisätä tietoisuutta liikunnan merkityksestä hyvinvoinnille ja terveydelle, vahvistaa paikallistoimijoiden osaamista sekä edesauttaa liikkumista seuroissa, työpaikoilla ja kunnissa.

ESLU kouluttaa, kehittää ja konsultoi myös seuroja. Erilaisista ajankohtaiskoulutuksista ja klubitoiminnasta saa konkreettisia työvälineitä ja malleja seuratoiminnan kehitystyöhön ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden verkostoitumiselle. ESLU tarjoaa myös räätälöityjä koulutuksia juuri seuran omia tarpeita varten.

Koulutukset

Tervetuloa ohjaajaksi! on starttikoulutus urheiluseurojen uusille ohjaajille ja valmentajille sekä ohjaajiksi aikoville. Koulutus on tarkoitettu pääasiassa 6–11-vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille. Koulutus tarjoaa perustietoa lasten urheilusta ja lasten kanssa toimimisesta sekä vinkkejä ryhmän hallintaan ja harjoituskerran suunnitteluun. Keskeisiä teemoja koulutuksessa ovat muun muassa ohjaajana ja valmentajana toimiminen, ohjaamisen perusteet sekä lasten urheilun lähtökohdat. TOK-koulutus järjestetään Mäkelän koululla keskiviikkona 23.1.

Liikuntaleikkikoulu uudistuu! Liikuntaleikkikoulu eli Liikkari on 2–6-vuotiaille lapsille suunnattu liikuntaharrastamisen konsepti, jota voivat toteuttaa urheiluseurat, yhdistykset, yksityiset toimijat sekä päiväkodit. Asiantuntijoiden tekemä toimintamalli tuo laatua ja monipuolisuutta pienten lasten harrastamiseen ja toiminnan ydinarvoja ovat lapsilähtöisyys, leikillisyys ja monipuolisuus.

Koulutus on kaksipäiväinen ja se järjestetään kahtena eri viikonloppuna: 2.–3.2 ja 13.–14.4

Suorita koko VOK-1-koulutuskokonaisuus kevään aikana

Uutuutena on mahdollisuus suorittaa koko 1 tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuus (VOK-1) kevään aikana. VOK-1-koulutuskokonaisuuksissa pääset kehittämään omaa valmennusosaamistasi!

Yhteistyössä Olympiakomitean kanssa rakennetussa koulutuksessa ohjaajat ja valmentajat, seurat sekä lajiliitot saavat mahdollisuuden kehittää omaa osaamista alueellisesti lähellä omaa toimintaympäristöä. Koulutuksen tavoitteena on luoda valmentajille ja ohjaajille hyvä perusta laadukkaiden harjoitusten toteuttamiseen.

Lasten ja nuorten ohjaajille ja valmentajille suunnattu koulutuskokonaisuus on mahdollista suorittaa neljänä viikonloppuna: 26.1., 16.3., 6.4. ja 11.5. Tästä lehdestä voit lukea myös Johanna Luttisen ajatuksia 26.1. järjestettävästä Tunne- ja vuorovaikutustaidot osiosta.

Aikuisten liikuttajille on räätälöity vastaavanlainen kokonaisuus. Aikuisten liikuttajille suunnatut koulutuspäivät ovat 9.3., 6.4. ja 11.5.  

Ajankohtaista asiaa ja loistavat puhujat

Seuraseminaari sisältää ajankohtaista asiaa seurakentältä, asiantuntijapuheenvuoroja, ideoiden vaihtoa muiden seuratoimijoiden kanssa ja verkostoitumista. Asiantuntijoina ovat Mikko Salonen, Kati Lehtonen, Tero Tiitu ja Sipi Korkatti.

Mikko Salonen Olympiakomiteasta avaa mitä liikuntapoliittinen selonteko tarkoittaa urheiluseuralle, Kati Lehtosen aihe on seuratoiminnan ammattimaistuminen, Tero Tiitun aiheena on tiimityöskentely ja Sipi Korkatin aiheena on onnistuneen hallitustyöskentelyn avaimet. Seminaari järjestetään 2.2.2019.

ESLU järjestää myös monia muita mielenkiintoisia koulutuksia kevään aikana. Käy tutustumassa ESLUn koulutuskalenteriin ja ilmoittaudu mukaan!

Paula Nogelainen

Harjoittelija