Valikko 9 / 2019

Espoon Jäätaitureissa muodostelmaluistelujoukkueet mukana tuottamassa sisältöä seuran sosiaalisen median kanaviin

Espoon Jäätaitureissa päätettiin kehittää somekanavien sisältöä ja jakaa vastuuta sisällön tuotannosta myös seuran aktiivisille toimijoille. Toiminnanjohtaja Henriikka Manninen näkee yhteisen tekemisen positiivisena asiana ja rohkaisee muitakin seuroja jakamaan viestintävastuuta seuran urheilijoille.

Tällä hetkellä seuran someviestintää tekevät toimiston väen lisäksi muodostelmaluistelujoukkueet ja joukkueen sisällä nimetty henkilö. Nuorten joukkueissa vastuuhenkilö on asiasta innostunut urheilija tai vastuuhenkilö ja pienempien joukkueissa valtuutettu aikuinen, vaikka lapset voivatkin olla päivitysideoiden takana.

Seuran toiminnanjohtaja Henriikka Manninen on ollut tyytyväinen vastuiden jakamiseen.

- Ideaa pohtiessamme mietimme ryöpsähtääkö päivityksiin ”ei toivottua” -sisältöä. Näin ei kuitenkaan ole käynyt kertaakaan. Monet innostuivat ajatuksesta, että pääsevät tuottamaan sisältöä oman seuransa somekanaville. Tällä hetkellä meillä on aktiiviset tilit Facebookissa ja Instagramissa, kertoo Manninen.

Seuran yhteiset somesäännöt helpottavat viestintää

Seurassa tehtiin yhteiset somesäännöt, jotta kaikilla päivittäjillä olisi selkeä käsitys siitä, mitä seuran kanaviin voi julkaista. Sääntöihin on kirjattu muun muassa hyvän tavan mukainen somekäytös sekä vinkit päivitysten määrästä ja sisällöstä. Ohjeistuksessa muistutetaan myös kaikkien päivitysten edustavan seuraa. Seuran oman sosiaalisen median ohjeistuksen lisäksi hyödynnettiin Taitoluisteluliiton työstämää ohjetta.

- Kävimme yhteiset pelisäännöt läpi somevastaavien kanssa. On tärkeää, että vastuuhenkilöt tietävät muun muassa kuvausluvista ja meidän toimiston porukan tehtävänä on tiedottaa heitä asiasta. Olemme myös sopineet, että seura päivittää isompien kisojen virallisia tuloksia. Joukkue voi päivittää kisojen aikana omia tunnelmiaan ja kuulumisiaan, sanoo Manninen.

Yhteinen tekeminen auttaa ja yhdistää

Espoon Jäätaitureissa luistelee noin 650 taitavaa luistelijaa. Ohjausta ja valmennusta saa luistelukoulussa, yksin- ja muodostelmaluistelussa, kehitysryhmissä ja harrasteluistelussa. Seurassa viestitään niin verkkosivujen, seuratiedotteen kuin seuran käytössä olevan myClubin kautta. Manninen ilahtui siitä, että yhteinen viestinnän tekeminen innosti joukkueita mukaan seuran somen pariin. Seurasihteeri tekee myös viestintää ja silloin tällöin myös seuran hallitus, mutta toiminnanjohtaja riemuitsee kaikista lisäkäsistä.

- Kauden taas startatessa kunnolla käyntiin voisin aktivoida joukkueita aktiivisempaan suuntaan somepäivityksissä. Tämä vaatii meiltä toimistolta aluksi enemmän, mutta vastuun jakaminen auttaa seuraa viestinnässä ja vapauttaa loppujen lopuksi minulta aikaa muihin tehtäviin. Kisoihin valmistautumiset ja joukkueiden hauskat tapahtumat ovat sellaista sisältöä, jota meidän toimiston väen on vaikea tuottaa. Nämä ovat myös mielenkiintoisia päivityksiä seuraajillemme, toteaa Manninen.

Seuraa Espoon Jäätaitureita Facebookissa ja Instagramissa.

Kuvat: Janne Koistinen

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija