Valikko 10 / 2020

Kuka on urheiluseurasi supertyyppi?

Onko omassa seurassasi supertyyppi, joka ehtii, jaksaa ja muistaa muidenkin edestä? Nyt on hyvä hetki kiittää kyseistä henkilöä vapaaehtoistyöstä. Kerro sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kiitosseuratoimija, kuka olisi sopiva henkilö vuoden vapaaehtoiseksi seuratoimijaksi. Vuoden vapaaehtoinen seuratoimija saa seuralleen 3 000 euron stipendin.

Kuka järjestää urheiluseurasi turnausmatkat ja aikatauluttaa kisat? Kuka kehuu ja kannustaa joukkuetta myös häviön hetkellä? Kuka kerää leirirahat tai pyörittää kahviota? Kiitä häntä somessa #Kiitosseuratoimija-tunnisteella.

Vuoden vapaaehtoinen seuratoimija saa 3 000 euron stipendin edustamalleen urheiluseuralle

Suomen Olympiakomitea ja OP Ryhmä valitsevat #Kiitosseuratoimija-tunnisteella jaetuista julkisista postauksista Vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan.

– Urheiluseuratoiminnan ja vapaaehtoistyön merkitys on korostunut entisestään tämän kevään poikkeuksellisen ajan myötä. Erityisesti nyt on hyvä hetki kiittää vapaaehtoisia heidän arvokkaasta panoksestaan urheiluseurojen ja liikkuvien eteen, muistuttaa OP:n brändistä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Kati Ihamäki.

Vuoden vapaaehtoinen seuratoimija palkitaan vapaaehtoisten päivänä 5.12. ja hän saa seuralleen 3 000 euron stipendin.

Kiitos somessa tekee näkymättömän työn näkyväksi

Urheiluseurojen arjessa on palkattujen työntekijöiden lisäksi mukana yli 500 000 vapaaehtoista. Toiminnan pyörittämiseksi tarvitaan harrastustoiminnan ohjaajia, joukkuejohtajia, kisamatkojen kuljettajia, urheiluvälineiden huoltajia ja monia muita.

Seuran aktiiviset vapaaehtoiset jäävät usein näkymättömiksi taustavoimiksi, joita ilman seuratoiminta ei kuitenkaan pyörisi. Urheiluseuroissa ruohonjuuritasolla tehtävä vapaaehtoistyö pitää seurat pystyssä ja harrastajat liikkeessä. Vapaaehtoistyön tekijät ovat kiitoksensa ansainneet.

– Suomalainen seuratoiminta on yli miljoonan ihmisen kansanliike, joka perustuu vahvasti vapaaehtoisuuteen. Ilman näitä ihmisiä liikuntaa ei tässä mittakaavassa Suomessa harrastettaisi eikä kilpa- ja huippu-urheilua olisi. Tätä arvokasta kenttää meidän tulee jatkossakin vaalia ja tukea! Nyt on aika kiittää vapaaehtoisia. Kuka on sinun seurasi ahkera luottopakki, jonka sinä haluaisit nostaa esille vuoden vapaaehtoisena seuratoimijana? – kysyy seurapalvelujohtaja Jaana Laurila Suomen Olympiakomiteasta.

Ehdota oman seurasi aktiivista puuhanaista tai -miestä vuoden vapaaehtoiseksi seuratoimijaksi. Kiitä häntä sosiaalisessa mediassa postauksella, jossa on mukana aihetunniste #kiitosseuratoimija. Ehkä juuri sinun ehdottamasi henkilö tuo seurallesi 3 000 euron stipendin.

#Kiitosseuratoimija-materiaalit on ladattavissa Olympiakomitean sivuilta.

Lähde: Olympiakomitean uutinen 29.10.2020