Valikko 6 / 2020

ESLUn ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutukset (VOK-1) saavat kiitosta ammattitaitoisista kouluttajista ja keskusteluista yli lajirajojen

Ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksista saa hyvät valmiudet laadukkaiden ja monipuolisten harjoitusten ohjaamiseen. Koulutuskokonaisuuden aikana opittavia asioita peilataan omaan lajiin ja pohditaan, miten asioita voidaan soveltaa käytännössä. Samalla pääsee tutustumaan eri lajien valmentajiin ja ohjaajiin, joilta voi oppia paljon uutta.

”Halusin lisätäydennystä ja näkökulmaa ja siksi hakeuduin VOK-1-koulutukseen ja sainkin sitä roppakaupalla”, toteaa Minni Vildén Suomen Ratsastajainliitosta.

Valmentajan ja ohjaajan osaaminen ei synny vain urheilijakokemuksesta. Valmentajana toimiminen on tärkeää työtä ja alusta asti on hyvä huolehtia kouluttautumisesta. Urheilijalähtöisessä toiminnassa valmentajalla ja ohjaajalla on merkittävä rooli auttaa urheilijaa omien voimavarojen löytämisessä, kehittämisessä ja käyttämisessä. Yhteistyössä Olympiakomitean kanssa rakennetuissa VOK-1-koulutuksissa ohjaajat, valmentajat ja seurat saavat mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan.

VOK-1-koulutusten palautekyselyistä nousevat esille kohtaamiset eri lajien valmentajien kanssa. ESLUn ja muiden Liikunnan aluejärjestöjen koulutuksissa keskustelut, ajatustenvaihto ja oppiminen muiden lajien esimerkeistä koetaan todellisena vahvuutena.

”Parasta koulutuksessa oli mielestäni tavata eri lajien edustajia ja oppia heiltä.”

”Oli mukava kuulla esimerkkejä muilta ja ohjaajalta. Mahtavia ne käytännönharjoitteet.”

”Välitön ja kannustava ilmapiiri, joka motivoi jakamaan kokemuksia ja oppimaan muilta.”

ESLUn VOK-1-koulutuskokonaisuuksien kouluttajina toimivat pitkän linjan ammattilaiset Sanna Erdoğan ja Päivi Vilén. Molemmat ovat pidettyjä kouluttajia, jotka saavat paljon kiitosta ammattitaidostaan.

”Laadukas, selkeä ja ammattitaitoinen kouluttaja. Hyvä ja kattava kokonaisuus pakattuna mukavasti neljälle päivälle.”

”Kiitos Päiville hyvästä opetuksesta! VOK-1 toi paljon hyviä oivalluksia ja käytännön työkaluja valmennuksen tueksi.”

”Kouluttaja oli hyvin asiantunteva ja hyvä työssään. Tuli sellainen olo, että haluaisin olla hänen valmennettavanaan.”

”Hyvä, selkeä kouluttaja. Tuo mielenkiintoa, kun tuo paljon omia esimerkkejä valmennusuraltaan.”

Suorita VOK-1-koulutuskokonaisuus syksyn aikana

Syksyn aikana ESLU järjestää valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia niin lasten ja nuorten kuin aikuisten liikuttajille. Lisäksi on mahdollisuus suorittaa koko VOK-1-koulutuskokonaisuus.

Koulutuksissa käsitellään muun muassa oppimista ja opettamista harjoitustilanteissa, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä psyykkisiä ja sosiaalisia ominaisuuksia harjoittelussa. Jos et pysty suorittamaan kokonaisuutta, voit tulla mukaan vain yhteen päivään tai koulutukseen.

Aikuisten ohjaajille ja valmentajille suunnatun kokonaisuuden koulutuspäivät ovat 5.9., 26.9. ja 14.11. Tutustu koulutuskokonaisuuteen tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan.

Lasten ja nuorten ohjaajille ja valmentajille suunnatun koulutuskokonaisuuden koulutuspäivät ovat 5.9, 26.9., 21.11. ja 12.12. Tutustu koulutuskokonaisuuteen tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan.

Lisäksi järjestämme täydentäviä koulutuksia ohjaajille ja valmentajille. Koulutustarjonnan löydät ESLUn tapahtumakalenterista.

Lisätietoja VOK-1-koulutuskokonaisuudesta antaa Heidi Ahtiainen, puh. 045 7731 1002. ESLU järjestää myös räätälöityjä koulutuksia urheiluseuroille. Ota yhteyttä, niin räätälöidään koulutus seuranne ohjaajien ja valmentajien tarpeisiin.  

Kuvituskuva: Pixabay

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija