Valikko 7 / 2020
Kuvastaa nopeaa liikettä ja voimistelijoiden jalkoja

Koulutuksista työkaluja epäasiallista käytöstä vastaan

Et ole yksin -verkkosivuilta seuratoimijat löytävät kattavan materiaalipankin ja verkkokoulutuksen epäasiallisen käytöksen ja häirinnän ennaltaehkäisystä sekä aiheeseen puuttumisesta. Lisäksi SUEK, Väestöliitto, Olympiakomitea ja Liikunnan aluejärjestöt järjestävät yhteistyössä aihetta tukevan koulutuskiertueen. ESLUn alueella Häirintävapaa urheilu -koulutus järjestetään 2. syyskuuta.

Väestöliiton Et ole yksin -verkkosivuille on julkaistu kaikille avoin ja ilmainen verkkokoulutus epäasiallisen käytöksen ja häirinnän ennaltaehkäisystä sekä niihin puuttumisesta. Koulutus on suunnattu erityisesti seuratoiminnassa mukana oleville.

Koulutuksen kesto on noin tunti ja sen voi suorittaa omassa tahdissaan. Verkkokoulutuksessa käydään läpi muun muassa seuraavia aiheita: henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, seksuaalirikos, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus.

Osallistu verkkokoulutukseen Et ole yksin -verkkosivuilla.

Häirintävapaa urheilu -koulutus antaa seuralle valmiudet luoda oma toimintamalli ennaltaehkäisyyn ja mahdollisen häirintätapauksen varalle

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät yhteistyössä Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin, Väestöliiton ja Suomen Olympiakomitean kanssa koko maan kattavan koulutuskiertueen urheiluseuroille.

Häirintävapaa urheilu – ennaltaehkäisy ja tapauksiin puuttuminen urheiluseuroissa -koulutuksen tavoitteena on lisätä urheiluseurojen valmiutta ennaltaehkäistä ja puuttua niin häirintään kuin muuhun epäeettiseen käytökseen. Koulutuksessa annetaan erilaisia käytännön toimintamalleja, jotka auttavat häirintävapaan urheilun edistämisessä.  

Häirintävapaa urheilu -koulutus järjestetään Helsingissä 2.9. Koulutus on verkkokoulutusta kattavampi ja mukana on seuraesimerkki. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 19.8. mennessä. Lisätietoja koulutuksesta löydät ESLUn verkkosivulta.

Et ole yksin -materiaalipankki

Et ole yksin -verkkosivustolta löytyy seurojen käyttöön kattava materiaalipankki. Materiaaleja, ohjeita ja toimintamalleja löytyy esimerkiksi kiusaamisesta, seksuaalisesta häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä niin seuroille kuin valmentajille. Tutustu Et ole yksin -materiaalipankkiin.

Lähde: Et ole yksin -verkkosivusto

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija