Valikko 10 / 2022
Ryhmä vapaaehtoisia näyttää peukkua

Sari Kuosmanen: ESLUn verkostoissa kohtaamisilla ja vertaisoppimisella iso rooli

ESLUn koulutuksissa ja tapaamisissa seurojen toimijat tapaavat toisiaan yli seura- ja lajirajojen. Tilaisuuksissa kohtaavat vapaaehtoiset, seuratyöntekijät, eri kohderyhmiä liikuttavat, toimijat eri lajeista sekä liikkumisen mahdollistajat monilajiseuroista. Näin ajatuksia oman toiminnan kehittämiseksi voi ammentaa myös erilaisesta toimintaympäristöstä ja -kulttuurista. Oletko sinä jo mukana verkostoissamme?

Koronavuosien jälkeen oli mahtavaa tavata teitä seuratoimijoita taas kasvokkain. Toiminnanjohtajien ja puheenjohtajien verkostot aloittivat syksyn tapaamiset.

Toiminnanjohtajien tapaamisessa vieraili Faros & Comin toimitusjohtaja Juhana Lamberg, joka jakoi kokemuksiaan liiketoiminnan kasvattamisesta ja kehityksen johtamisesta. Kokemuksia liiketoiminnan puolelta peilattiin urheiluseurakenttään ja yhdessä pohdittiin muutoksen mahdollistavaa ympäristöä. 

Puheenjohtajien verkostossa kuultiin Pihlajalinnan uudistetusta urheiluklinikasta sekä Pohjola vakuutuksen ajankohtaiset terveiset urheiluseuroille. Klinikan palveluita seuroille ja urheilijoille esitteli liikuntafysiologi Jyrki Aho. Pohjola Vakuutuksen Teemu Hintsanen esitteli urheilijoiden Sporttiturvavakuutusta sekä muistutti useiden lajiliittojen jäsenseuroilleen hankkimasta Tuplaturvavakuutuksesta, joka toimii liikuntatoiminnan vastuuvakuutuksena ja korvaa vapaaehtoistyössä tapahtuvia tapaturmia.

Lähde mukaamme verkostoitumaan

Verkostotapaamisissa seuratoimijat pääsevät tapaamaan toisiaan ja vastaavissa tehtävissä toisissa seuroissa toimivia vapaaehtoisia sekä seura-ammattilaisia. Keskusteluille ja ajatustenvaihdolle ajankohtaisista teemoista on aina varattu aikaa. Tapaamisissa kuullaan esimerkkejä urheiluseuroille hyödyllisistä palveluista sekä alustuksia seuratoimijoita puhuttavista teemoista. Kohtaamisissa vertaisoppiminen ja vertaistuki ovat tärkeässä roolissa.  

Miten mukaan verkostotapaamisiin? Avoimet verkostotapaamiset löytyvät ESLUn tapahtumakalenterista. Konetta käyttäessäsi selaimen oikeassa laidassa sijaitsevasta valikosta löydät kohdan ”Seuratoiminnan verkostot”. Kutsut tapaamisista lähetetään myös ESLUn postituslistalla oleville puheenjohtajille ja toiminnanjohtajille. Jos et ole vielä postituslistalla, ja haluat liittyä mukaan, täytä lomake ESLUn sivuilla.

ESLUn puheenjohtajien verkosto - Pj-klubi

Puheenjohtajien verkosto on seurojen puheenjohtajille tarkoitettu tapaamis- ja kouluttautumisfoorumi, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Tapaamisissa puheenjohtajille tarjotaan ajankohtaisen tiedon lisäksi mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia seuratoiminnan johtamisesta. Verkosto on ESLUn jäsenseuroille maksuton.

Toiminnanjohtajien verkosto - Tj-klubi

Teemoiksi valikoidaan aiheita, jotka seuratoimijat ovat kokeneet keskeisiksi. Verkostossa käsitellään muun muassa urheiluseuran ammattimaistumiseen liittyviä haasteita sekä keskustellaan seurojen työntekijöiden tarpeista ja urheiluseuran roolista työnantajana. Verkostoon ovat tervetulleita seurojen toiminnanjohtajat, nuorisopäälliköt, seurasihteerit tai vastaavat seuratoimijat, jotka työskentelevät seuran ja sen jäsenten hyväksi. Toiminnanjohtajien verkosto kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa.

Ilmoittaudu mukaan:

Varaa vuoden 2023 tilaisuuksien ajankohdat jo kalenteriisi.

  • Toiminnanjohtajien tapaaminen 19.1.2023, klo 9.00–13.00 
  • Puheenjohtajien tapaaminen 24.1.2023, klo 18.00–21.00 

 

Sari Kuosmanen

Seuratoiminnan kehittäjä