Valikko 7 / 2022
Nainen ja mies tutkivat InBody -mittauksen tuloksia

Henkilöstöstä paistoi hyvä fiilis ja rento meininki

Bassadone Automotive Nordic Oy:ssä liikunnalla on iso osuus työyhteisössä. Yrityksessä halutaan, että henkilöstö pysyy kunnossa kaiken aikaa, ovat motivoituneita, virkeitä ja viihtyvät hyvin työssään. Myös seuratoiminnassa on tärkeää miettiä, miten pidetään huolta niin päätoimisista kuin vapaaehtoisista työntekijöistä. Seuratkin voivat olla niitä Suomen parhaita työpaikkoja, joissa tekijöiden on hyvä olla.

Bassadone välittää henkilöstöstään. Jokainen työntekijä on tärkeä ja se näkyy heidän työhyvinvoinnistaan huolehtimisena.

- Olemme tukeneet henkilöstön hyvinvointia jo pitkään, mutta nyt viimeisen parin vuoden aikana olemme alkaneet satsaamaan siihen entistä enemmän, kertoo Bassadonen henkilöstöjohtaja Essi Ketopaikka.  

Bassadonella henkilöstön välittämistä tapahtuu monessa muodossa

Viikoittain järjestettävät ohjatut liikuntaryhmät ja taukojumpat vetävät parhaimmillaan mukaan noin 50 työntekijää.

- Myös työterveyshuoltomme on kehunut henkilöstöämme erittäin hyväkuntoiseksi porukaksi, ja kyllähän sen huomaa, kun yli 50 työntekijää treenaa kovaa joka viikko, sanoo Ketopaikka.

Bassadone tarjoaa työntekijöille myös kattavat työterveyspalvelut ja ePassin. Työntekijät saavat käyttöönsä 400 euroa omavastuutonta rahaa liikuntaan ja omaan hyvinvointiin.

Lisäksi Ketopaikka muistuttaa, että Bassadone järjestää myös työhyvinvointipäiviä työpaikalla tai urheilukeskuksissa. Työntekijöillä on ollut mahdollisuus päästä esimerkiksi InBody-kehonkoostumusmittauksiin sekä ravitsemusterapeutin luennolle.

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLUn aikuisliikunnan asiantuntija Katja Arpalo totesi, että yritys tarjoaa ympäristön, jossa kannustetaan henkilöstöä liikuntaan ja liikkumiseen.

Työpaikalla on hyvä fiilis

Ketopaikasta on ollut ilo huomata, että työntekijät arvostavat panostusta henkilöstön työhyvinvoinnin eteen.

- Se näkyy henkilöstökyselymme tuloksissa, olemmehan me Great Place to Work ja yksi Suomen Parhaista Työpaikoista, toteaa Ketopaikka.

Bassadonelle myönnettiin Suomessa ensimmäisenä autoalan yrityksenä Great Place to Work -sertifiointi syksyllä 2020 ja 2021. Lisäksi Bassadonen yhtiöryhmä on tunnustettu 15. Suomen Parhaaksi Työpaikaksi keskisuurten yritysten kategoriassa.

Tunnustus kertoo Bassadonen loistavasta työntekijäkokemuksesta sekä siitä, että Bassadonella ollaan ylpeitä siitä, mitä he tekevät.

Seurat työnantajina ja työhyvinvoinnin tuottajina

Palkkatyö yleistyy myös kansalaisjärjestöissä. Vuonna 2006 12 prosentissa urheiluseuroja oli vähintään yksi päätoiminen työntekijä. Kymmenen vuotta myöhemmin päätoimisia oli jo 21 prosentissa seuroja. Myös osa-aikaisten palkkatyötä tekevien määrä kasvaa vuosi vuodelta. (Palkkatyö urheiluseuroissa – Urheiluseurat työnantajina 2013–2020, Likes 2020).

- Onkin aika puhua siitä, miten seurat voivat tukea niin palkkatyötä tekeviä työntekijöitään kuin vapaaehtoisina toimivia valmentajia ja ohjaajia. Opit erilaisista työhyvinvointiohjelmista ovat taatusti toimivia ainakin osittain, mutta minkälainen tuki seuratoimijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi olisi kaikkein tehokkainta? kyselee Arpalo.

Tätä pohditaan yhdessä seurojen kanssa ESLUn aikuisten seuratoiminnan teemaillassa maanantaina 19.9. klo 17.00–18.30 verkkokoulutuksena. Illassa esille pääsee seurojen oma ääni työnhyvinvointityöstä ja sen edistymisestä Tapanilan Erän toiminnanjohtaja Kirsi Kauton ja Sport Club Vantaan toiminnanjohtaja Eevakaisa Niemen johdolla. Ilmoittaudu mukaan ESLUn sivuilla. Tilaisuus on maksuton.

Teksti: Minna Murtomäki, ESLUn viestinnän harjoittelija