Valikko 7 / 2021
Kädet päällekkäin - tiimifiilis

Höstens utbildningar – hjärtligt välkommen med!

Pandemin har påverkat hela vårt samhälle. Vi har alla varit tvungna att anpassa oss till förändringar och rådande förhållanden. Detta gäller även både tävlings- och motionsidrott. Idrottsrörelsen och -föreningarna står inför svåra val och utmaningar. Hur förändras medlemmarnas och intressegruppernas (åskådare, föräldrar, sponsorer) beteende?

Vi på ESLU vill finnas till och hjälpa föreningarna att analysera förändringarna och reagera på dem. Vi ordnar träffar för föreningens verksamhetsledare, ordförande och tränare och utbildningar samt seminarier för alla som är med eller intresserade av föreningsverksamhet.

Vi tror att ansvarsfull idrott är en av grunderna för en framgångsrik idrottsverksamhet. Genom att inspirera, motivera de anställda och frivilliga och ge dem en känsla av förtroende, tillhörighet och värde skapar vi en bättre framtid för kommande generationer. Förnyelsen startar hos oss människor. Att få använda sin fulla potential, ha gemensamma värden och rätt till sina känslor och sina behov skall beaktas inom sporten och vara en del av verksamhetens vardag.

Höstens utbildningar/träffar/seminarier består bl.a. av de här temana:

  •  Megatrender och 20-talets stora utmaningar och frågor
  •  Strategisk planering och utveckling
  •  Värdebaserat ledarskap och ledarskap med emotionell/social intelligens
  •  Mångfald och likabehandling
  •  Bra administration, resurser, kommunikation och medelanskaffning
  •  Ansvarsfull idrott och motion

Alla utbildningar är riktade till personer som arbetar eller vill arbeta inom föreningsvärlden som frivilliga, förtroendevalda eller anställda. Målsättningen är att skapa nätverk och ge konkreta verktyg åt deltagarna. Utbildningarna ger också nya infallsvinklar och metoder åt framtidens idrottsledare.

Det har varit glädjande att se att många har deltagit i våra webinarier under coronaåret, nu är det äntligen dags att träffas. Jag hoppas att vi kan göra det nu i höst!

Vill du vara med och utveckla framtidens idrottsorganisation? Kom med till våra utbildningar och träffar.

På hemsidan finns alla kommande evenemang och där kan du också anmäla dig.


Med vänlig hälsning

Nina Kaipio
Utvecklare av föreningsverksamhet
nina.kaipio@eslu.fi, tel. 040-1974572

P.S.  Ta gärna kontakt, vi kan skräddarsy utbildningar enligt våra medlemmars önskemål!

Nina Kaipio

Seuratoiminnan kehittäjä