Valikko 5 / 2024
Liikunta-alan asiantuntija antamassa asiakkaalle testipalautetta

InBody-kehonkoostumusmittauksella kohti parempaa suorituskykyä ja terveyttä

ESLUn alueen seuroille tarjotaan uutta mahdollisuutta vuokrata ESLUn InBody-laite, joka tarjoaa tietoa muun muassa kehon koostumuksesta, lihasmassasta, rasvaprosentista, sisäelinrasvasta ja nestetasapainosta. Laitteen tulosten avulla seurat voivat pureutua yksilölliseen valmennukseen ja seurantaan entistä paremmin. Mittaukset soveltuvat kunto- ja terveysliikkujille. Mittauksesta saatava yksilöllinen raportti motivoi ja sitouttaa jäseniä urheiluseuran toimintaan.

InBody-laitteella on useita merkittäviä etuja urheilu- ja liikuntaseurojen käytössä. Yksi InBody-laitteen suurimmista eduista on sen monipuolisuus. Se soveltuu niin seuran nykyisille liikkujille kuin uusille jäsenille. Laitteen tulosten avulla urheilu- ja liikuntaseurat voivat pureutua yksilölliseen ohjaukseen ja seurantaan entistä paremmin. Tämä mahdollistaa entistä tehokkaamman harjoittelun ja tulosten saavuttamisen.

Mittaus tarjoaa yksityiskohtaista tietoa kehon koostumuksesta, mikä auttaa ohjaajia ja liikkujia optimoimaan harjoitusohjelmiaan ja ravitsemussuunnitelmiaan paremman toiminta- ja suorituskyvyn saavuttamiseksi. Säännöllinen mittaus mahdollistaa myös henkilökohtaisten tavoitteiden paremman seurannan. Mittauksesta saatava yksilöllinen raportti motivoi ja sitouttaa jäseniä urheiluseuran toimintaan.

InBody-mittausten avulla seurat voivat tarjota jäsenilleen huippuluokan palveluita ilman suuria investointeja. Lisäksi laitteen avulla voidaan houkutella uusia jäseniä, jotka etsivät moderneja ja tehokkaita tapoja parantaa kuntoaan ja terveyttään.

Tapanilan Erä tarjoaa jäsenilleen säännöllisiä mittauksia

Helsingin seudulla toimiva urheiluseura, Tapanilan Erän toiminnanjohtaja Kirsi Johansson kertoo jäsentensä ilmaisseen kiinnostuksensa päästä seuraamaan omaa kehitystään ja miten säännöllinen liikunta vaikuttaa heidän kehoonsa. Mittauksilla haluttiin tarjota jäsenille entistä parempaa palvelua ja tukea heidän hyvinvointiaan.

Tapanilan Erä järjesti kaksi testauspäivää: keväällä ja syksyllä. Säännöllisyys antoi jäsenille tilaisuuden seurata kehitystään puolen vuoden välein ja vertailla tuloksiaan. Seura tarjosi mittauksia niin työikäisille kuin ikääntyville.

Johanssonin mukaan seura sai positiivista palautetta InBody-mittauksen tarjoamisesta. Jäsenet kokivat mittaukset hyödylliseksi työkaluksi oman kehityksen seuraamisessa ja motivaattoriksi liikunnan parissa. Johansson kertoo olevansa erittäin tyytyväinen yhteistyöhön ESLUn kanssa ja on kiinnostunut lainaamaan InBody-laitetta uudelleen tulevaisuudessa. Johansson korostaa, että InBody-mittaus täydentää seuran tarjoamia palveluita ja tuo lisäarvoa jäsenille, jotka arvostavat mahdollisuutta seurata kehitystään niin liikunnan kuin terveydenkin saralla.

Lisätietoja InBody-laitteen vuokrausmahdollisuuksista ja sen hyödyistä saat vierailemalla ESLUn sivuilla.

Voit myös laittaa rohkeasti viestiä ja kysyä lisätietoja sähköpostilla tai puhelimitse.

Lisätietoja: Merja Palkama, terveysliikunnan kehittäjä, puh. 044 901 9289

Teksti: Karoliina Ripatti, opiskelija
Kuva 1: Freepik, Kuva 2: Liikunnan aluejärjestöt


InBody-laitteella tehtävien mittausten myyntipakettien suunnittelu ja markkinointi urheilu- ja liikuntaseuroille liittyy Karoliina Ripatin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajakoulutuksen suuntautumisopintoihin. Opintokokonaisuus sisältää kolme 5 opintopisteen kurssia, Liikunta-alan rakenteet ja toimintaedellytykset, Liikunta-, hyvinvointi- ja urheilutoiminnan kehittäminen sekä Liikunta-alan kehittyvät organisaatiot. Kurssien tavoitteena on tehdä kehittämisprojekti urheilun/liikunnan organisaatioon.