Valikko 11 / 2023
Kaksi nuorta koripallokentällä kättelevät toisiaan.

Urheiluseuran hyvä hallinto -koulutuksesta tietoa uusille seurassa toimiville ja kertausta konkareille

Onko yhdistyksenne hallinto kunnossa? Tiedätkö, mistä asioista seuran hallituksen jäsenet vastaavat? Seuran hyvä hallinto noudattaa yhdistyslain periaatteita ja hyvää hallintotapaa, jotka jokaisen hallituksen jäsenen tulee tuntea. Seuratoimijoiden toiveista ESLU järjestää heti vuoden alussa Urheiluseuran hyvä hallinto -koulutuksen, jossa tutustutaan yhdistystoiminnan perusteisiin ja hyvän hallintotavan lähtökohtiin seuratoiminnassa.

Seuran hallinnon tulee noudattaa yhdistyslain periaatteita ja hyvää hallintotapaa, jotka jokaisen hallituksen jäsenen tulee tuntea. Hyvin hoidettu seuran hallinto mahdollistaa vahvan perustoiminnan toteuttamisen jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Kun seuran toimijat tuntevat seurassa vaikuttavien oikeudet ja velvollisuudet ja miten yhdistyksissä menetellään, on päätöksenteko sujuvampaa ja myös ongelmatilanteissa toimiminen helpottuu.  

- Tammikuun alussa järjestettävässä koulutuksessa käydään läpi yhdistystoiminnan perusteita ja se sopii esimerkiksi uusille hallituksen jäsenille ja seuratoimijoille, jotka eivät ole aiemmin toimineet yhdistyksissä. Illan aikana käydään läpi, miten seuratoiminnassa päätetään asioista, mikä säätelee yhdistyksen toimintaa, mitä seuran jäsenyys tarkoittaa ja mitä tehtäviä hallitukselle kuuluu, tiivistää ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Sari Kuosmanen.  

Urheiluseuran hyvä hallinto -koulutus on hyvä startti uusille hallituksen jäsenille tai työntekijöille sekä toimii kertauksena konkareille.  

Ilmoita seurasi mukaan Urheiluseuran hyvä hallinto -koulutukseen   

Urheiluseuran hyvä hallinto -koulutus järjestetään etäyhteyksin to 18.1.2023 klo 17.00–20.00. Illan teemoina ovat:  

  • Yhdistystoiminnan perusteet   
  • Seuran hallintojärjestelmä    
  • Hallituksen vastuu ja tehtävät   
  • Seuran jäsenyys    
  • Kurinpito ja esteellisyys   
  •  Tietosuoja    

Kouluttajana toimii Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun seurakehittäjä Katariina Haapasaari, jolla on vankka kokemus seuran hallitustyöskentelystä ja lajiliiton liittovaltuustosta. Pitkä työkokemus eri yhdistysten kehittämishankkeista sekä esimiestyöstä on antanut paljon myös urheilutoimintaan.   

Koulutus on avoin kaikille, jotka haluavat oppia lisää yhdistysten toiminnasta.    

Tilaisuuden hinta on 50 euroa/osallistuja. Ilmoittaudu mukaan 11.1.2024 mennessä ESLUn tapahtumakalenterissa. 

Kuva: ESLU

Korjaus tekstiin jäsenedun kohdalta. Jäsenetu koskee Seura-Akatemia-koulutuksia.

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija