Valikko 6 / 2019

ESLU mukana Espoon Urheiluexpossa, jossa Kaj Kunnas ihastui kokeilunhaluisiin lapsiin

Seuratoiminnan lisäksi ESLU toimii aktiivisesti koulu- ja opiskeluvuosien liikunnan parissa. Toukokuun lopulla olimme liikuttamassa yli 1 000 koululaista Espoon Opinmäessä järjestetyssä Urheiluexpo-tapahtumassa. Lasten ja nuorten liikunnan tiimimme tapasi tapahtumassa myös urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen.

Urheiluexpo-tapahtuman tavoitteena oli tarjota lapsille ja nuorille monipuolisia liikunnan elämyksiä. Tapahtumassa lapset ja nuoret saivat kokeilla useita eri lajeja muun muassa miekkailua, katulätkää, tennistä ja voimistelua. Tapahtuman yhtenä ideana oli, että oppilaat voisivat löytää kokeiltavista lajeista itselleen harrastuksen niin ettei kokeilu jäisi yhteen kertaan.

Lasten liikuttamisen lisäksi kerroimme opettajille liikunnan merkityksestä koulupäivän aikana. Päivän aikana kohtasimme yli 1 000 koululaista, kymmenestä espoolaisesta koulusta.

ESLUlaiset tapasivat tilaisuuden juontajana toimineen urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen ja kysyivät Etelätuulen perinteiset Mistä tuulee? -kysymykset.

Mikä ihastuttaa?

Lapset ja nuoret, koska seuraava sukupolvi on aina parempi. Lapset eivät kyseenalaista, vaan täälläkin lähtevät heti kokeilemaan, vaikka miekkailua. Eihän tämän parempaa ole.

Mikä vihastuttaa?

Ahdasmielisyys

Kenelle haluat lähettää terveisiä?

Kaikille Suomen opettajille jaksamista ja tsemppiä. Muistakaa, te teette tosi tärkeää työtä ja jaksaminen on usein kovilla.

ESLU tarjoaa koulu- ja opiskelumaailmaan tukea, koulutusta ja sparrausta niin Liikkuva koulu -ohjelman ja Liikkuva opiskelu -ohjelman onnistumiseksi ja liikkeen lisäämiseksi.

Sari Lähdesmäki

Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä