Valikko 10 / 2020
Liitutaululle piirretty portaat, jota hahmo kiipeää ylöspäin kohti syttynyttä lamppua

Merkonomiksi muiden liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa – koulutukseen haku on käynnissä

Sporttimerkonomi on liikunta- ja urheilualalle suunnattu liiketoiminnan perustutkinto, josta saa osaamista liiketoimintaan, markkinointiin, sosiaalisessa mediassa toimimiseen, juridiikkaan, asiakaspalveluun ja asiakkuuksien hoitoon. Painopisteenä on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen. Koulutus on maksuton.

Sporttimerkonomi-koulutus on tarkoitettu liikunta- ja urheiluseuroissa sekä -organisaatossa ja lajiliitoissa toimiville henkilöille, yrittäjille sekä ammattiurheilijoille. Koulutusmuoto riippuu opiskelijan nykyisestä osaamisesta ja ammatillisesta kokemuksesta. Tutkinto suoritetaan oman työn ohessa.

- Tutkinto on mahdollista suorittaa myös täysin etäopiskeluna, mikä on hyvä uudistus näin korona-aikana. Toki mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös lähiopetuspäiviä, joihin pääsee tapaamaan muita opiskelijoita. Omalle toimialalle suunniteltu koulutus antaa loistavan tilaisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa, kertoo ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman.

Koulutuksen hyödyt ja sisällöt

Koulutuksen myötä opiskelija tunnistaa omat vahvuutensa sekä saa varmuutta ja uusia ideoita omaan työhön. Koulutuskokonaisuus on rakennettu juuri liikunnan ja urheilun toimialalle, joten opiskelija kehittää organisaation toimintaa ja soveltaa oppimaansa omaan työhönsä opiskelun aikana.

Esimerkkejä koulutusten sisällöistä

  • Asiakaspalvelu kilpailukeinona urheilualalla
  • Palvelumuotoilu
  • Tuloksellinen toiminta ja kannattavuus
  • Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto
  • Tapahtumatuotanto
  • Tietotekninen osaaminen ja kielitaito

Verkko-opiskelua varten on tärkeää, että osallistujalla on oma tietokone käytettävissä.

Asiantuntijoina rautaisia ammattilaisia

Koulutusohjelman asiantuntijoina on liikunnan ja urheilun ammattilaisia. Mukana ovat muun muassa:

Anne Laakso on markkinoinnin, viestinnän ja asiakkuusajattelun valmentaja, joka on työskennellyt 20 vuoden ajan markkinoinnin johtotehtävissä teollisuuden, kaupan ja pankkimaailman parissa.

Jukka Hämäläinen on kokenut talouden kouluttaja ja osaaja, joka saa osallistujat ymmärtämään minkälaista talousosaamista yritys- ja yhdistystoiminnassa tarvitaan sekä kehittämään osallistujan ammattitaitoa niissä.

Taru From on monipuolinen viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen, jolla on laaja kokemus suomalaisesta yritysmaailmasta niin toimitusjohtajan kuin asiantuntijan roolissa toimimisesta.

Lisäksi koulutuksen aikana järjestetään seuraavat teemapäivät:

Noora-Lotta Neziri ja Jukka Virtanen (Jukrat-Sport Oy): Ammattina urheilu

Iltapäivän aikana perehdymme urheilun ammattilaisen elämään Suomessa ja kuulemme, miten on mahdollista muuttaa harrastus ammatiksi. Lisäksi Jukka Virtanen käsittelee puheenvuorossaan urheilun ammattimaisen toiminnan puitteita ja vaatimuksia. Teemaosuuden aikana tutustumme myös uuteen Olympiastadioniin.

Ylen urheilutoimitus: Ihmiset – yleisö – näkyvyys

Kuulemme Ylen näkökulman suomalaiseen urheiluun ja liikuntaan. Esitys saa osallistujat pohtimaan sitä, miten saada näkyvyyttä omalle lajille ja omalle intohimolle. Pääsemme myös tutustumaan Ylen toimintaan sekä käymme Ylen toimipisteessä.

Espoon puheenvuoro: Tätä tarjoamme – tätä odotamme seuratoiminnalta

Tutustumme Espoon liikuntatoimeen ja toimipisteisiin ja kuulemme, mihin kunnallinen liikuntatoimi on menossa tulevaisuudessa. Iltapäivän teemana on työyhteisössä toimiminen.

Mukaan maksuttomaan koulutukseen

Seuraava Sporttimerkonomi-koulutus alkaa 10.12.2020. Hae mukaan koulutukseen 15.11.2020 mennessä. Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautumislomakkeen löydät Rastor-instituutin sivulta.

Koulutusohjelman järjestää Rastor-instituutti yhteistyössä ESLUn ja Faros & Com Oy:n kanssa. Koulutusta on toteutettu jo vuodesta 2011 ja osallistujat ovat olleet ympäri Suomea.

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija