Valikko 3 / 2020

Sporttimerkonomi-koulutuksesta uusia ajatuksia omaan työhön – mukaan kannustetaan liikunnan ja urheilun parissa toimivia seuroista ja kunnista

Hyvinkään kaupungin liikuntasihteeri Minna Kalmari halusi löytää uutta ajatusta omaan työhönsä ja päätti lähteä mukaan koulutukseen. Hyvää palautetta saanut tutkintoon johtava koulutuskokonaisuus on loistava tilaisuus lisätä omaa osaamistaan niin seura- kuin kuntatoimijoille.

Kalmarilla on usean vuoden kokemus erilaisista tehtävistä kaupungin liikuntapalveluissa; ensin liikunnanohjaajana, sitten liikuntasihteerinä ja viimeisen kuuden vuoden aikana vs. liikuntapäällikkönä.

- Palasin liikuntasihteerin pestiin syksyllä 2019. Hektisen kuuden työvuoden jälkeen tuntui, että jotain uutta ajatusta täytyy löytää omaan varsinaiseen työhön. Resurssien puutteessa ja jatkuvien muutosten ympäröimänä työskenneltyäni näin, että sporttimerkonomikoulutuksesta olisi mahdollisuus saada apuja moneen asiaan Hyvinkään liikuntapalveluiden kehittämisessä. Toki oman osaamisen kehittäminen oli myös tähtäimenä, kertoo Kalmari

ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman oli vetämässä hyvinkääläisille seuroille työpajaa keväällä 2019 ja kertoi osallistujille Sporttimerkonomi-koulutuksesta. Kalmari oli mukana tilaisuudessa, innostui ja ilmoittautui mukaan keväällä alkaneeseen ryhmään.

- Ensimmäiset oppimistehtävät auttoivat hahmottamaan omaa toimintaympäristöä uudella tavalla. Koska ryhmässämme on useita seuratoimijoita ja monia asioita käsitellään heidän näkökulmastaan, olen saanut omaan työhöni näkövinkkeliä työskennellessäni seurojen kanssa, toteaa Kalmari.

Tutkinto on Kalmarilla vielä kesken, mutta odotukset koulutuskokonaisuutta kohtaan ovat korkealla. Alun hämmennyksen ja tutkinnon suorittamistaktiikan hahmottumisen jälkeen koulutus tuntuu Kalmarista selkeältä.

- Palvelumuotoilukurssin annin innoittamana lähdemme uudistamaan Hyvinkään liikuntapalveluiden kohdeavustuskäytäntöjä, kertoo uuden oppimisesta selkeästi innostunut opiskelija.

- Suosittelen tutkintoa seuratoimijoiden lisäksi ehdottomasti myös kuntatoimijoille. Varsinkin seuratoimijat tuntuvat saavan hyvin toisiltaan vertaistukea myös oppisisältöjen ulkopuolelta. Parasta olisi, jos samasta kaupungista olisi osallistujia molemmista ryhmistä, hän lisää.

Sporttimerkonomiksi oman työn ohessa

Urheilun parissa toimiminen vaatii ammattitaitoa sekä määrätietoista otetta kehittää organisaation toimintaa haluttuun suuntaan. Haluatko kehittää itseäsi? Onko haaveissasi ollut liiketalouden perustutkinto, joka on suunnattu urheilujärjestöjen, -seurojen ja kuntien työntekijöille, ammattiurheilijoille sekä yrittäjille?

Koulutuksen aluksi kartoitetaan opiskelijan oma osaaminen ja laaditaan henkilökohtaiset suunnitelmat osaamisen kehittämiselle. Koulutuksessa perehdytään muun muassa talouteen, asiakaspalveluun, myyntiin, markkinointiin ja viestintään. Opiskelijalla ei saa olla aikaisempaa tutkintoa liiketalouden alalta (merkonomi, tradenomi tai KTM).

Seuraava Sporttimerkonomi-koulutus alkaa 26.5.2020. Hae mukaan koulutukseen 15.4. mennessä. Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautumislomakkeen löydät Rastor-instituutin sivulta.

Koulutusohjelman järjestää Rastor-instituutti yhteistyössä ESLUn ja Faros & Com Oy:n kanssa.

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija