Valikko 3 / 2020

Urheiluseurat kutsutaan mukaan koko Suomen yhteiseen liikkumisen juhlapäivään

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua ja järjestää erilaisia liikkumisen tapahtumia. Unelmien liikuntapäivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Tuona päivänä voi revitellä ja toteuttaa hauskoja liikkumistempauksia. Miten teidän seurassanne osallistutaan Unelmien liikuntapäivään?

Unelmien liikuntapäivän tavoitteena on, että mahdollisimman moni innostuisi liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. Päivä rakentuu iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Tapahtumia voivat järjestää esimerkiksi urheiluseurat, kunnat, koulut ja päiväkodit, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt. Kaikenlaisen liikkumisen Unelmien liikuntapäivä järjestetään jo viidennen kerran.

Toukokuun 10. päivänä vietetään myös äitienpäivää. Äideillä ja äitien kavereilla on nyt mahdollisuus päästä mukaan unohtumattomaan liikunnalliseen juhlapäivään. Jos sunnuntai ei tunnu sopivalta päivältä, niin etkot voi järjestää lauantaina tai jatkot maanantaina.

Pyydä kaveri mukaan

Tänä vuonna teemana on ”pyydä kaveri mukaan”. Muiden pyytäminen mukaan tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia tutustuttaa ystäviä, työkavereita, naapureita ja perheenjäseniä omiin harrastuksiin, innostaa heitä uusien liikuntamuotojen pariin ja löytää liikkumisen ilo yhdessä toisten kanssa. Voisiko teidän seuranne järjestää avoimia treenejä, joihon voisi pyytää kaverin mukaan? Moni varmasti liikkuisi, jos vain joku pyytäisi mukaan.

Maksa mitä haluat

Unelmien liikuntapäivän tavoitteena on myös, että jokainen saisi viettää omaan budjettiinsa sopivan liikuntapäivän. Vuonna 2020 valtion liikuntahallinto täyttää 100 vuotta. Osana juhlavuotta valtion liikuntahallinto haastaa kunnat, yritykset sekä järjestöt ja yhdistykset toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää Maksa mitä haluat -konseptilla, jossa asiakas saa itse päättää osallistumis- tai sisäänpääsymaksunsa hinnan.

Maksa mitä haluat -konseptin avulla saadaan asukkaita liikkeelle ja mahdollistetaan heille tutustuminen oman alueen liikuntapalveluihin. Samalla tarjotaan jokaiselle mahdollisuus viettää oman budjettinsa mukainen liikuntapäivä ja toteuttaa omia liikkumisen unelmiaan. Idea on peräisin Porista, missä sitä on toteutettu onnistuneesti useita kertoja.

Näin helppoa on osallistua Unelmien liikuntapäivään: 

Vuoden teeman mukaisesti innostakaa ottamaan kavereita mukaan joko maksuttomiin tai “maksa mitä haluat” -periaatteella toteutettaviin tapahtumiin.    

  1. Ideoikaa tapahtuma yhdessä. Sen ei tarvitse olla suuri, tärkeintä on yhdessäolo ja liikkumisen riemu. Ideoita tapahtumiin löydätte täältä.
  2. Ilmoittakaa tapahtumanne mukaan Unelmien liikuntapäivän karttapalveluun. Näin kaikki voivat löytää tapahtuman.  
  3. Kertokaa tapahtumastanne esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja kannustakaa kaikki mukaan. Tunnukset ja bannerit voit ladata täältä. Tapahtuman virallinen hashtag on #unelmienliikuntapäivä. 
  4. Nauttikaa yhdessä liikkumisesta 10.5.

Lähteet: www.unelmienliikuntapaiva.fi ja Olympiakomitea
 

Annika Saarikoski

Koulutusassistentti