1.2.2024

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU luovutti 31.1.2024 alueensa seuroille Onnenpantti-kannustusstipendit. Onnenpantin lahjoituksilla tuetaan Suomen Olympiakomitean kautta suomalaisten lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksia. Onnenpantti palkitsee seurat 1 000 euron kannustusstipendillä. Stipendejä jaetaan valtakunnallisesti kaikkiaan 20 Tähtiseuralle, ja näistä viisi sijaitsee ESLUn alueella.

Olympiakomitea kanavoi Onnenpantin lahjoitukset lasten ja nuorten urheiluseuratoimintaan Tähtiseura-ohjelman kautta. Tähtiseurat ovat auditoituja liikunnan ja urheilun edelläkävijäseuroja. Lahjoituksia käytetään yleishyödyllisen seuratoiminnan tukemiseen ja edistämiseen. Niillä urheiluseurat esimerkiksi palkkaavat ohjaajia, vuokraavat liikuntatiloja ja hankkivat urheiluvälineitä.

ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu ja markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija Minttu Koivumäki luovuttivat ESLUn valitsemat Onnenpantti-kannustusstipendit seuraaville seuroille:

  • Nyrkkeilyakatemia Järvenpää
  • Helsingfors Simsällskap
  • Leppävaaran Pyrintö
  • Spirit Shakin Cheerleaders
  • Oulunkylän Kiekko-Kerho

Vielä kerran onnea lahjoituksen saanneille seuroille.


Onnenpantti on hyvän mielen arvonta, johon voi osallistua kauppojen pullonpalautusautomaateilla. Palautuspanteista saatu summa lahjoitetaan kaupan valitsemaan kohteeseen. Suomen Olympiakomitealle kohdistetut lahjoitukset ohjataan lasten ja nuorten urheiluseuratoimintaan. Onnenpantti-stipendien avulla varmistetaan, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus liikkua ja harrastaa.