Valikko 11 / 2018

Monipuolisen aikuisliikuntaan suunnatun valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen voi käydä nyt puolessa vuodessa

Aikuisliikuntaan suunnattu valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1) on nyt mahdollista käydä ensimmäistä kertaa vain puolessa vuodessa! Koulutuksista saa hyvät valmiudet laadukkaiden ja monipuolisten harjoitusten ohjaamiseen. Samalla pääsee myös tutustumaan eri lajien valmentajiin ja ohjaajiin, joilta voi oppia paljon uutta.

Valmentajan ja ohjaajan osaaminen ei synny vain urheilijakokemuksesta. Se on tärkeää työtä ja alusta asti on tärkeä huolehtia kouluttautumisesta. Urheilijalähtöisessä toiminnassa valmentajalla ja ohjaajalla on tärkeä rooli auttaa urheilijaa omien voimavarojen löytämisessä, kehittämisessä ja käyttämisessä.

- Aikuisliikuntaan suunnattuja valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia on toivottu kovasti ja tähän on vastattu rakentamalla heidän tarpeisiinsa sopiva VOK-1-koulutus. Tavoitteena oli rakentaa kokonaisuutena oleva oppimisprosessi. Tietyissä sisällöissä on ollut toistoa ja päällekkäisyyksiä. Koulutuksia on pyritty tehostamaan entisestään ja keskittymään vain olennaiseen. Omalla ajalla tehtävää itsenäistä työskentelyä on lisätty ja kontaktiopetusta on taas hieman vähennetty, kertoo ESLUn kouluttaja Sanna Erdoğan.

VOK-1-koulutuksen myötä kaikki perusosat ja aikuisliikunnan osat tulee käytyä läpi. Koulutus on monipuolinen ja taidon opettamisen lisäksi käydään läpi myös fyysisiä ominaisuuksia.

- Koulutuksia järjestetään kolmena eri lauantaina. Jokaisena lauantaina on kaksi käytännön harjoitusta sekä luentoja. Koulutuksen aikana tarkoituksena on myös peilata opittavia asioita omaan lajiin ja pyrkiä miettimään sitä, miten asioita voidaan soveltaa käytännössä. Aikaisemmin koulutuksissa on ollut lyhyempiä sessioita ja joitain tietoja on ollut hieman vaikeampaa siirtää käytäntöön. Yhdistetyssä koulutuskokonaisuudessa on mukana kolme kouluttajaa ja punainen lanka säilyy koko koulutusten ajan, sanoo Erdoğan.

Olympiakomitean kanssa yhteistyössä rakennettu ensimmäisen tason valtakunnallinen valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1) tarjoaa valmentajille ja ohjaajille, seuroille sekä lajiliitoille mahdollisuuden kehittää omaa valmennusosaamistaan. Tavoitteena on luoda valmentajille ja ohjaajille perusta harjoitusten laadukkaaseen toteuttamiseen.

Kiinnostuitko? Tule mukaan kehittämään ammattitaitoasi! Lisätiedot ja ilmoittautumisen VOK-1-koulutuskokonaisuuteen löydät täältä

Paula Nogelainen

Harjoittelija