Valikko 9 / 2018

Hyvän seuran verotus – Asiantuntijana Rainer Anttila

Yhdistysten verotukseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Osa seuroista onkin saanut postia asiaan liittyen verottajalta. Postilta voi välttyä, jos seurassa osataan ja ymmärretään verotukseen liittyvät asiat.

Marraskuun Seura-Akatemian asiantuntijana on Olympiakomitean järjestöpäällikkö, LiTL, Rainer Anttila. Anttila perehdyttää osallistujat verotuksen perusasioihin, jotka on syytä ottaa huomioon seuratoiminnassa.

- Raha liikkuu urheiluseurassa. Aina, kun näin tapahtuu, pitää miettiä myös rahan verotuksellisia näkökulmia. Urheiluseurojen veroasiat puhuttavat paljon ja liikkeellä on paljon urbaaneja legendoja. On hyvä, että asiasta puhutaan. Keskustellaan siis lisää ESLUn Seura-Akatemiassa, toteaa Anttila.

Koulutuksessa käydään läpi seuran varainhankinnan verotuksen perusteita ja seuran maksamia kulukorvauksia. Lisäksi tehdään pieni katsaus urheilijoiden rahastojärjestelmään. Käsittelyssä on mm. urheilutoiminnan tulot, talkootyö ja matkakorvaukset vapaaehtoisille.

- Verottaja on julkaissut aiheesta hyviä verkkoseminaareja, muun muassa Urheiluseurat palkkojen ja palkkioiden maksajana -seminaarin. Nyt on kuitenkin loistava tilaisuus päästä keskustelemaan verotukseen liittyvistä aiheista kasvotusten asiantuntijan kanssa. Onko seurassanne pohdittu, millainen toiminta urheiluseurassa on verotonta ja mikä verollista? Entä, milloin varainhankinta katsotaan elinkeinotoiminnaksi? Sitäkään toimintaa ei tarvitse pelätä, kun asiat ovat selvillä ja toiminnasta on seuralle hyötyä, toteaa ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman ja kannustaa seuratoimijoita mukaan koulutukseen.

Tulorekisterin tuomat muutokset

Seura-Akatemiassa tehdään lyhyt katsaus myös ajankohtaiseen tulorekisteriin, joka otetaan käyttöön 1.1.2019. Onko seuranne tietoinen, että palkkatietojen erillisestä vuosi-ilmoittamisesta luovutaan ja työnantajat ilmoittavat palkkatiedot yhteen keskitettyyn tulorekisteriin. Lyhyesti sanottuna seuran maksamien palkkojen, palkkioiden ja kulukorvausten ilmoittamisvelvollisuus muuttuu.  

Seuran verotukseen liittyviä kysymyksiä kannattaa lähettää illan asiantuntijalle ilmoittautumisen yhteydessä. Kysymykset käsitellään nimettöminä ja ilman seuratietoja.

***

Seura-Akatemia järjestetään Sokos Hotel Pasilassa torstaina 22.11.2018 klo 18.00–21.00. Koulutuksen hinta on 60 euroa + 3 euron toimistomaksu.
Ilmoittaudu mukaan 12.11. mennessä tästä.

Seura-Akatemia on tarkoitettu seurojen hallitusten jäsenille, toimihenkilöille, joukkueenjohtajille, valmentajille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lisätietoja: Kari Ekman, seuratoiminnan kehittäjä, kari.ekman(at)eslu.fi, puh. 050 407 7119

Kuva: Olympiakomitea