Valikko 2 / 2019

Vuoden 2018 alueellinen Tähtiseura on Nurmijärven Taitoluistelijat – seura, jossa luistelijat viihtyvät

Nurmijärven Taitoluistelijoissa kaikista toimijoista välitetään. Alueellinen Tähtiseura -palkinto myönnettiin seuralle laadukkaasta ja hyvästä työstä lasten ja nuorten toiminnan eteen. Seuran toimintaan osallistuvat innolla ja hyvällä asenteella niin lapset kuin aikuiset. Olympiakomitean ja Gasumin 1 000 euron kannustuspalkinnon vastaanottivat ESLUn seuraseminaarissa 2.2. seuran puheenjohtaja Kaisa Sainio ja varapuheenjohtaja Sari Niskavaara.

Seuran puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan puheista voi aistia ylpeyden ja innon omaa seuraa kohtaan. Kannustava ja innostava ilmapiiri on selvästi seuralle sydämen asia.
- Kiinnitämme huomiota niin yksilön hyvinvointiin kuin ryhmädynamiikkaan. Yhteishenkemme syntyy yhteisistä pelisäännöistä, arjessa yhdessä elämisestä sekä me-hengen vaalimisesta. Olemme hallilla yhdessä ja moikkaamme kaikkia, kertoo seuran puheenjohtaja Kaisa Sainio.

Luistelijan polku, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia

Nurmijärven Taitoluistelijoissa tarjotaan tilaisuuksia ryhmärajat ylittävään toimintaan sekä esimerkkien kautta oppimiseen ja innostumiseen. Kilpaluistelijoilla on kummiluisteluita, harrastajat pääsevät kurkistamaan kilpaluistelijoiden arkeen ja isommat luistelijat halutessaan ohjaamaan pienempiä. Luistelijat voivat luistella tavoitteellisesti haluamallaan tasolla ja ympäristössä, jossa heidän on hyvä olla ja heistä välitetään.

- Luistelukouluista ja harrastajista on mahdollista edetä, mutta niissä saa myös vain olla ja nauttia, jos luistelu on mielekästä ja innostavaa juuri omassa ryhmässä tuttujen luistelukaverien, ohjaajien tai valmentajien kera. Sama koskee kilpailemista. Kaikki ovat yhtä tärkeitä, kilpailevat he sitten harrastaja-sarjoissa tai SM-tasolla. Kaikkien valmentamiseen panostetaan, kaikkien kanssa keskustellaan ja kaikkia kuullaan – kaikista välitetään. Näytöksissä ja seurapäivissä luistelijamme ovat samalla viivalla. Kaikki pääsevät esiintymään ja loistamaan jäällä, kertoo Sainio.

Seurassa on rakennettu luistelijan polku, josta ilmenee erilaiset vaihtoehdot ja etenemismahdollisuudet. Luistelijoiden ei tarvitse seurata vain yhtä polun reittiä vaan valittua polkua voi myös vaihtaa.

- Luistelijan uraa voi meillä jatkaa ohjaajakoulutusten ja ohjaajatyön parissa. Tällä kaudella lähetimme ensimmäisen luistelijamme myös seuratuomarikoulutukseen, Sainio avaa seuran luomia mahdollisuuksia.

Hauskaa on niin treeneissä kuin kisamatkoilla

Sainio kertoo seuran olevan ylpeä saamastaan palautteesta, jonka mukaan seurassa otetaan niin luistelija kuin vanhemmat lämpimästi vastaan. Palautteiden mukaan seurassa on mieletön jengi, jossa tuntee, että työtä tehdään sydämellä.

- Luistelijamme ovat iloisia ja energisiä, mikä on upea juttu, josta meidän pitäisi muistaa kaiken aikaa iloita. Ennen muuta olemme ylpeitä siitä, että olemme me. Olemme siellä, missä haluammekin olla. Olemme seura, jossa luistelijat viihtyvät – me kaikki viihdymme, iloitsee Sainio.

Vuoden alueellinen Tähtiseura -palkinto innostaa jatkamaa kehittämistyötä

Alueellinen Tähtiseura -palkinto oli seuralle todella iso juttu, ja Sainion mukaan hänelle erityisen merkityksekäs.

- Olin seuramme hallituksessa mukana myös silloin, kun haimme ja pääsimme sinettiseuraksi. Nyt palasin muutaman vuoden tauon jälkeen mukaan hallitustyöhön. On ollut hieno huomata, että seuran kehitystyötä on jatkettu koko ajan innolla ja palkinnostakin päätellen oikeaan suuntaan. Palkinto kannustaa meitä jatkamaan kehittämistä ja monipuolista tekemistä jatkossakin! riemuitsee Sainio.

Palkintoa juhlistettiin jo syksyllä Nurmijärven Taitoluistelijoiden seurapäivässä. Tukipalkinnolla hankittiin seuralle uusi hyvä kaiutin, jota pystyy käyttämään muun muassa tanssitunneilla ja näytöksissä. Lisäksi kaikki seuralaiset saivat mahdollisuuden osallistua koreografi Evelina Lorekin esiintymis- ja ilmaisutaidon luennolle, josta niin pienet kuin isommatkin luistelijamme saivat kullanarvoisia vinkkejä esiintymiseensä.

- Kolmasosa palkinnosta on vielä jäljellä ja sen käytämme seuratoiminnan kehittämiseen. Olemme viime vuosina saaneet kehitettyä hienosti yksinluisteluamme. Seuraavaksi meidän on tarkoitus monipuolistaa harrastajatoimintaamme ja tarjota myös sille puolelle entistä enemmän vaihtoehtoja, toteaa Sainio.


Kuvat: 1) NTL:n seurapäivän kummiluistelu, 2) Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen, NTL:n puheenjohtaja Kaisa Sainio ja varapuheenjohtaja Sari Niskavaara sekä ESLUn toiminnanjohtaja Päivi Ahlroos-Tanttu, 3) NTL:n luistelija Olivia Leskelä, 4) Kaisa Sainio

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija