Valikko 1 / 2020

ESLUn jäsenseuralle Voimisteluseura BounCe Espoolle myönnettiin alueellinen Tähtiseura-kannustuspalkinto

BounCen vahvuus on urheilijan yksilöllinen ja kokonaisvaltainen huomioonottaminen. Seuran arvot: yhteisöllisyys, hauskuus, laatu ja turvallisuus tulevat vääjäämättä esille seuran harraste- ja seuratoiminnan koordinaattori Salla Salmijärven puheissa.

BounCe edistää jäsenistönsä liikuntaa ja tarjoaa eri-ikäisille mahdollisuuden harrastaa monipuolista voimistelua. Seuran harrastusvalikoimaan kuuluu kolme trampoliinivoimistelun lajia: yksilö- ja synkrotrampoliini sekä tuplaminitrampoliini eli DMT (Double Mini Trampoline).

– Toimintaamme kuuluu eri tasoisia lasten, nuorten ja aikuisten harrasteryhmiä, taaperojumppaa, freestyle-hyppimistä ja koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä Koko perhe pomppii -tunneilla. Kilparyhmässämme kilpaillaan ensin kansallisella tasolla, mutta osalla realistisena tavoitteena on jopa menestyminen kansainvälisissä arvokilpailuissa, joissa meiltä on viime aikoina ollut edustajia mukana, kertoo Salmijärvi.

Seurassa on kirjattu kaikille harrasteryhmille oma tasokuvaus, jossa kerrotaan, millaisia oppimistavoitteita kyseisellä tasolla on. Tasokuvaus toimii ohjaajien kausisuunnittelun pohjana ja sillä varmistetaan, että treeneissä opetellaan trampoliinitaitojen lisäksi myös muita taitoja käyttäen eri telineitä ja välineitä.

– Tasokuvausten lisäksi meillä on käytössä ns. ohjaajakansio, johon on koottu erilaisia pelejä, viestejä, nopeus-, voima- ja liikkuvuusharjoitteita, hyppynaruvinkkejä, akrobatialiikkeitä, ryhmäytymisleikkejä ja muuta treenien monipuolistamiseen kannustavaa materiaalia, toteaa Salmijärvi.

Jokainen huomioidaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti

Kilpaurheilijoille menestys on tärkeää. BounCessa ajatuksena on, että jokainen seurassa kasvanut urheilija lähtee maailmalle itseensä uskoen, hyvinvoivana ja positiiviset seuramuistot mielessä.

Salmijärven mukaan psyykkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti hyvinvoivalla urheilijalla on myös paremmat lähtökohdat saavuttaa omat tavoitteensa - olivat ne kunnon kohottamisessa, voltin oppimisessa tai olympialaisissa.

– Toimintaamme osallistuvat ovat meille tärkeitä ja jokaisesta välitetään. Jokaiselta kysytään omat toiveet ja jokaisen kanssa mietitään yhteiset tavoitteet. Kaikissa ryhmissä ja jokaisessa harjoituksessa panostetaan kannustavan ilmapiirin ja yhteisöllisyyden luomiseen. Meillä kysytään treeneissä yksinkertainen, mutta sitäkin tärkeämpi kysymys: Mitä sinulle tänään kuuluu? sanoo Salmijärvi.

Tähtiseura-kannustuspalkinnolla hankitaan välineitä harjoitusympäristöön

Seuran tarkoituksena on hyödyntää 1 000 euron Tähtiseura-kannustuspalkintoa juuri välinehankintoihin. Seuralla on käytössä isoja kilpatrampoliineja, tuplaminitrampoliini sekä pienempiä välineitä, kuten minitrampoliini, puolapuut, kuperkeikkakiila ja hyppynarut.

– Hankintalistalla on heti taloudellisen tilanteen salliessa AirTrack-ilmavolttirata, toteaa Salmijärvi.

– Kannustuspalkinnosta iso kiitos kuuluu seuramme ohjaajille ja valmentajille, jotka omalla hyvällä fiiliksellä ja yhteishengellä vievät lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua oikeaan suuntaan. Vuoden vaihteessa muutimme uusiin ja isompiin tiloihin. Välineet ovat tärkeä osa turvallista ja laadukasta sekä monipuoliseen tekemiseen motivoivaa harjoitusympäristöä, lisää Salmijärvi.


ESLU luovutti BounCelle Olympiakomitea ja energiayhtiö Gasumin 1 000 euron lasten ja nuorten Tähtiseura-kannustuspalkinnon seuran syyskauden päätösjuhlassa. Gasum on tukenut lasten ja nuorten urheilun seuratoimintaa vuodesta 2016 alkaen yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Tähtiseura-ohjelma on Liikunnan aluejärjestöjen, Olympiakomitean ja lajiliittojen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta – seuratoimintaa. Yli 500 eri lajien urheiluseuraa kehittää toimintaansa Tähtiseura-ohjelman puitteissa.

Kuvat: BounCe, Pixabay

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija