Valikko 7 / 2020

Lasten Liike osaksi seuran toimintaa

Lasten Liikkeessä painottuvat saavutettavuus ja kaikille avoin toiminta, erityisiä liikunnallisia lajitaitoja ei tarvita. Tärkeintä on liikunnasta nauttiminen ja yhdessä iloitseminen. Lasten Liike -toimintamallia voi hyödyntää iltapäivien kerhotoiminnan lisäksi myös muussa seuratoiminnassa. Toiminnan aloittamisen edellytyksenä on Lasten Liike -ohjaajakoulutuksiin osallistuminen. ESLU järjestää alkusyksystä koulutukset sekä aloitteleville että kokeneille ohjaajille.

Lasten Liike on koko liikuntayhteisön, koulujen sekä yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Lasten Liike -toiminnasta ja ohjauksesta vastaavat paikalliset seurat ja yhdistykset. Toimintaa toteutetaan lapselle tutussa kouluympäristössä tai koulujen lähellä olevilla liikuntapaikoilla.

Liikuntakerhon perustaminen

Lasten Liike auttaa kaikkia tahoja liikuntakerhojen perustamisessa. Toimintamallia käyttävät tahot saavat Lasten Liike -laatutunnuksen lisäksi valmiit markkinointi- ja viestintämateriaalit.

Lasten Liike -laatutunnuksen käytön edellytyksenä on

  • Lasten Liike -laatukriteerien täyttyminen ja
  • ohjaajakoulutukseen osallistuminen.

Tutustu Lasten Liike -laatukriteereihin. Toimintamalli ja laatutunnus tukevat seuran ja kunnan harrastustoiminnan järjestämistä.

Toiminnan hyödyt seuralle:

  • Valmis harrastamisen malli ja konsepti
  • Laadukkaat valmiit materiaalit
  • Edullinen kattava koulutus
  • Digitaalinen Suomisport-alusta veloituksetta arjen pyörittämiseen

Lasten Liike - Lasten liikunnan ohjaajakoulutukset

Lasten Liikkeen tavoite on lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua laadukkaaseen liikunta- ja harrastustoimintaan. ESLUn ja muiden Liikunnan aluejärjestöjen järjestämät Lasten Liike -koulutukset antavat ohjaajille monipuolista tietoa ja työkaluja ohjaamisen tueksi. Suomen Olympiakomitea tukee koulutuksia.

Lasten Liike - Lasten liikunnan ohjaajakoulutus aloitteleville 26.8.

Ohjaaja saa koulutuksesta erinomaiset perustiedot ja runsaasti käytännön työkaluja kaikille avoimen ja innostavan liikunnallisen harrastustoiminnan suunnitteluun. Tunti- ja kausisuunnitelmissa painottuvat motoriset taidot sekä yleisen liikunnallisuuden ja pelaamisen taitojen kehittäminen. Koulutuksessa annetaan myös vinkkejä lasten sosiaalisten taitojen sekä tunne- ja kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.

Koulutuksen hinta on vain 15 euroa/osallistuja. Lue lisää koulutuksesta ja ilmoita seurasi aloittelevia ohjaajia mukaan koulutukseen.

Lasten Liike - Lasten liikunnan ohjaajakoulutus kokeneille 16.9.

Ohjaaja saa koulutuksesta käytännön työkaluja kaikille avoimen ja innostavan liikunnallisen harrastustoiminnan suunnitteluun. Tunti- ja kausisuunnitelmissa painottuvat motoriset taidot sekä yleisen liikunnallisuuden ja pelaamisen taitojen kehittäminen. Koulutuksesta saa myös vinkkejä lasten sosiaalisten taitojen sekä tunne- ja kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen. Ohjaajien aiempia kokemuksia hyödynnetään osana koulutustehtäviä.

Koulutuksen hinta on vain 10 euroa/osallistuja. Lue lisää koulutuksesta ja ilmoita seurasi ohjaajia mukaan koulutukseen.

Lasten Liike on pääosin yritysten rahoittama ja sitä koordinoi Olympiakomitea sekä alueellisesti Liikunnan aluejärjestöt.

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija