Valikko 9 / 2021
Kolme urheilijanuorten pitävät toisiaan hartioista kiinni

ESLU järjestää maksuttoman Seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) infotilaisuuden 27.10.2021

Webinaarina järjestettävässä infotilaisuudessa seuratoiminnan kehittämistukea hakevilla seuroilla on hyvä mahdollisuus kysyä tarkennettua tietoa hakuprosessista tai yleisesti seuratuen kriteereistä. Tilaisuudessa on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustuksella lisätään seurojen elinvoimaa kaikkialla Suomessa pienistä suuriin.

Seuratoiminnan kehittämistuen avulla:

 • seura voi kokeilla uusia, innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa.
 • seura voi vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä sekä tukea vapaaehtoistyötä.
 • seura voi ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Seuratoiminnan kehittämistuen avulla seurat pystyvät suunnittelemaan ja kohdentamaan toimintaansa niin, että seura tavoittaa kohderyhmänsä ja innostaa myös uusia jäseniä mukaan.

Hakuprosessi:

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Haku tehdään sähköisenä Suomisport-palvelussa. Hakijan (seuran) tulee kirjautua Suomisportin käyttäjäksi. Kirjautumisen voi tehdä ennakkoon valmiiksi Suomisportin sivuilla.

ESLUn Seuratuki-info 27.10.2021 – ilmoittaudu mukaan!

Infotilaisuus on loistava mahdollisuus kysyä tarkennettua tietoa hakuprosessista tai yleisesti seuratuesta. Tilaisuuden asiantuntijoina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta sekä ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Nina Kaipio.

Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

 • Hankkeen tavoitteet
 • Millainen on hyvä hanke?
 • Hyväksyttävät hankekulut
 • Hankehakemusten käsittelyprosessi

Webinaarissa on rajallinen aika kysymyksille, joten suosittelemme lähettämään ennakkoon mieltä askarruttavia kysymyksiä. Ennakkokysymykset lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä. Kysymykset toimitetaan nimettöminä ja ilman seuratietoja.

Seuratoiminnan kehittämistuen infotilaisuus järjestetään webinaarina keskiviikkona 27.10.2021 klo 16.30–17.30. Tilaisuus on kaikille avoin, ja se on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan ESLUn sivuilta.

Vinkit seuratuen hakemiseksi:

 • Kehittämishankkeen valmistelulle on hyvä varata huolella aikaa. Suunnittelutyö kannattaa aloittaa heti.
 • Hakiessa on hyvä kuvata mahdollisimman tarkasti kehittämisen tavoitteet, niiden toimenpiteet ja seurantamittarit.
 • Toiminnan vakiinnuttaminen seuran omaksi toiminnaksi avustuskauden jälkeen on tärkeä miettiä ja kirjata osaksi hakemusta. Hakemuksessa kuvataan, miten vakiinnuttaminen tehdään.
 • Hakemus kannattaa palauttaa hyvissä ajoin (ei viimeisenä hakupäivänä).
 • Hakemukseen tarvitaan yhdistysrekisteriote, josta ilmenee seuran viralliset nimenkirjoittajat.
 • Lajiliittojen ja Liikunnan aluejärjestöjen asiantuntijat antavat mielellään sparrausapua.

ESLUssa tukea ja apua antaa seuratoiminnan kehittäjä Nina Kaipio. Ninan tavoittaa sähköpostitse ja puhelimitse numerosta 040 197 4572 (betjäning också på svenska).

Kuvituskuva: PixaBay

Nina Kaipio

Seuratoiminnan kehittäjä