Valikko 9 / 2021
Yhteistyö - aikuiset lyövät käsiään yhteen

Merkonomiksi muiden liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa – Sporttimerkonomikoulutuksen haku on käynnissä

Haluatko kehittää itseäsi? Onko haaveissasi ollut liiketalouden perustutkinto? Haluatko suorittaa tutkinnon työsi ohessa? Rastor-instituutissa on mahdollista opiskella liikunta- ja urheilualan ammattilaisille räätälöidyssä liiketoiminnan perustutkintoon (merkonomi) johtavassa koulutusohjelmassa.

Urheilujärjestössä ja -seurassa toimiminen vaatii ammattitaitoa sekä määrätietoista otetta kehittää organisaation toimintaa haluttuun suuntaan. Usein pienen joukon harteilla on suuri vastuu koko toiminnasta.

Sporttimerkonomi on liiketoiminnan perustutkinto, josta saa osaamista liiketoimintaan, markkinointiin, sosiaalisessa mediassa toimimiseen, juridiikkaan, asiakaspalveluun ja asiakkuuksien hoitoon. Painopisteenä on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen.

Koulutus on tarkoitettu urheiluseuroissa ja -järjestöissä sekä urheiluorganisaatioissa palkkatyössä toimiville henkilöille, yrittäjille sekä ammattiurheilijoille. Osaamisen kehittämistä täydennetään koulutuspäivillä ja aiheeseen liittyvillä oppimistehtävillä. Koulutus on maksuton.

Seuraava ryhmä aloittaa helmikuun 2022 alussa. Mukaan pääsee ilmoittautumalla Rastor-instituutin sivuilta.

Hannu Mattilan ajatuksia sporttimerkonomikoulutuksesta

Hannu Mattila on Hyvinkään Pontevan koripallon A-poikien joukkueen johtaja ja mukana aktiivisesti seuratoiminnassa. Hän haluaa omalta osaltaan mahdollistaa hyvinkääläisen mieskoripallon jatkumisen hyvällä tasolla. Katso videolta, mitä ajatuksia ja onnistumia Mattila koki sporttimerkonomikoulutuksessa.

Koulutusohjelman järjestää Rastor-instituutti yhteistyössä ESLUn ja Faros & Com Oy:n kanssa. Koulutusta on toteutettu jo vuodesta 2011 ja osallistujat ovat olleet ympäri Suomea. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, ja ryhmä on järjestyksessään kolmastoista. 

Juttua päivitetty 11.10.2021 uudella aloitusajankohdalla: helmikuu 2022.