Valikko 9 / 2021
Uimari hyppäämässä uimaradalle

Kuntapäättäjille suunnattu liikunnan ja urheilun tietopaketti julkaistu

Tietopaketti on tarkoitettu kaikille kuntapäättäjille, erityisesti liikunnasta vastaavien lautakuntien jäsenille, avuksi ja innoitukseksi liikunnan ja urheilun edistämiseen. Pakettiin on koottu hyödyllisiä tietoiskuja, joilla kuntatason liikunta- ja urheilukysymyksiin voi nopeasti perehtyä. Tietopaketin on koonnut Olympiakomitea yhteistyössä Liikkujan Polku -verkoston, liikunnan aluejärjestöjen ja Kuntaliiton kanssa.

Uudet valtuustot ovat aloittaneet työnsä alkusyksystä ympäri maata. Kunnissa suunnitellaan parhaillaan uudelle valtuustokaudelle strategisia tavoitteita. Tietopaketissa liikuntayhteisö muistuttaa, että liikunnalla on suuri merkitys paitsi kuntalaisten terveydelle, myös kuntien taloudelle. Kuntapäätöksenteossa on hyvä huomioida, että kuntalaisten päivittäinen liikunta-aktiivisuus ja jokainen huippu-urheilu-ura lähtevät liikkeelle paikallisista edellytyksistä.

– Liikunta on kunnissa entistä tärkeämmässä osassa. Jotta liikuntaa voidaan lisätä, tarvitaan vahvaa strategista otetta ja konkreettisia liikuntatekoja. Siksi liikuntayhteisö on koonnut tietopakettiin ehdotuksia liikunnan ja urheilun edistämiseksi, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

– Olympiakomitea ja paikalliset liikuntajärjestöt antavat mielellään vinkkejä liikunnan ja urheilun edistämiseen ja toivovat tiivistä yhteistyötä kuntapäättäjien kanssa. Liikuntajärjestöjen asiantuntemus on kuntapäättäjien käytettävissä, joten järjestöjen puoleen voi aina kääntyä, Vapaavuori kannustaa.

Lataa tietopaketti.

Liikunnan ja urheilun ajankohtaistilaisuus kuntapäättäjille 13.10.

Olympiakomitea yhdessä liikuntayhteisön kanssa kutsuu kuntapäättäjät liikunnan ja urheilun ajankohtaistilaisuuteen. Verkkotilaisuuden aiheena on uuden valtuustokauden liikuntapolitiikka.

Tilaisuudessa tarjotaan ajatuksia ja konkreettisia vinkkejä liikunnan ja urheilun edistämiseen omassa kunnassa. Kuntien liikuntateoille onkin nyt huutava tarve, sillä ratkaistavana on liikkumattomuuspommi: liikkumattomuus rasittaa sekä terveyttä että kunnan taloutta ja koronapandemia on entisestään vähentänyt monien fyysistä aktiivisuutta. Sote-uudistuksen myötä liikunta on entistä suuremmassa roolissa kunnan päätöksenteossa, ja liikuntapaikat niin arkiliikkujien kuin huippu-urheilijoiden käyttöön tarvitsevat puolustajansa.

Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä ke 13.10.2021 klo 17.00–19.00. Lisätietoja, tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Olympiakomitean sivuilta.

Tilaisuuteen on kutsuttu kaikkien Suomen kuntien liikunnasta vastaavien lautakuntien jäsenet. Lisäksi tilaisuuteen tervetulleita ovat kaikki liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneet kaupungin- ja kunnanvaltuutetut sekä viranhaltijat. Tilaisuus on avoin myös kaikille liikuntajärjestöjen edustajille. 

Lisätietoja: Toni Ahva, päällikkö, yhteiskuntasuhteet, Olympiakomitea, puh. 050 4409 647

Lähde: Olympiakomitea
Kuvituskuva: Pixabay