Valikko 8 / 2022
Kolme nauravaa nuorta frisbeekiekot kädessä metsässä

Maksuton Seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) infotilaisuus 28.9.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö, ESLU ja Olympiakomitea järjestävät seuroille suunnatun Seuratoiminnan kehittämistuen hakemiseen liittyvän infon 28.9.2022. Webinaarina järjestettävässä infotilaisuudessa seuratukea hakevilla seuroilla on hyvä mahdollisuus kysyä tarkennettua tietoa hakuprosessista tai yleisesti seuratuen kriteereistä. Tilaisuuden asiantuntijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustuksella lisätään seurojen elinvoimaa kaikkialla Suomessa pienistä suuriin.

Seuratoiminnan kehittämistuen avulla:

  • seura voi kokeilla uusia, innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa.
  • seura voi vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä sekä tukea vapaaehtoistyötä.
  • seura voi ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Seuratoiminnan kehittämistuen avulla seurat pystyvät suunnittelemaan ja kohdentamaan toimintaansa niin, että seura tavoittaa kohderyhmänsä ja innostaa myös uusia jäseniä mukaan.

Hakuprosessi:

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Maksuton Seuratuki-info 28.9.2022 – ilmoittaudu mukaan!

Infotilaisuus on loistava mahdollisuus kysyä tarkennettua tietoa hakuprosessista tai yleisesti seuratuesta. Tilaisuuden asiantuntijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta.

Seuratoiminnan kehittämistuen infotilaisuus järjestetään webinaarina 28.9.2022 klo 17.30–18.30. Tilaisuus on kaikille avoin, ja se on maksuton. Ilmoittaudu seuratuki-infoon Suomisportissa.

Vinkit seuratuen hakemiseksi:

  • Kehittämishankkeen valmistelulle on hyvä varata huolella aikaa. Suunnittelutyö kannattaa aloittaa heti.
  • Hakiessa on hyvä kuvata mahdollisimman tarkasti kehittämisen tavoitteet, niiden toimenpiteet ja seurantamittarit.
  • Toiminnan vakiinnuttaminen seuran omaksi toiminnaksi avustuskauden jälkeen on tärkeä miettiä ja kirjata osaksi hakemusta. Hakemuksessa kuvataan, miten vakiinnuttaminen tehdään.
  • Hakemus kannattaa palauttaa hyvissä ajoin (ei viimeisenä hakupäivänä).
  • Hakemukseen tarvitaan yhdistysrekisteriote, josta ilmenee seuran viralliset nimenkirjoittajat.
  • Lajiliittojen ja Liikunnan aluejärjestöjen asiantuntijat antavat mielellään sparrausapua.

ESLUn asiantuntijoilta on mahdollisuus varata hankehakemukseen sparrausaikoja. Tilaisuudet järjestetään loka-marraskuun aikana. Ilmoitamme näistä lähempänä ajankohtaa.

Lisätietoja: ESLUn seuratoiminnan kehittäjä, Sari Kuosmanen, puh. 040 450 1950

Kuva: Liikunnan aluejärjestöt, Tero Takalo-Eskola

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija