Valikko 9 / 2022
Kuntoilijoita tanssimassa liikuntasalissa

Tapanilan Erän jäsenistö ja henkilöstö osaavat jo odottaa InBody-kehonkoostumusmittauksia

Tapanilan Erä on tarjonnut jäsenilleen mahdollisuuden osallistua InBody-kehonkoostumusmittaukseen jo useamman vuoden ajan. Vinkki ja toive olivat lähtöisin jäsenistöltä ja seuran toiminnanjohtaja Kirsi Johansson halusi vastata toiveeseen. Mitä lisäarvoa tämä on tuonut jäsenistölle? Entä henkilöstölle?

Tapanilan Erä on järjestänyt InBody-kehonkoostumusmittauspäiviä kaksi kertaa vuodessa noin viiden vuoden ajan. Mittauksiin on haluttu luoda jatkumoa, jotta liikkujat ja urheilijat voivat seurata omaa kehitystään. Aamupäivän ajat ovat varattu 400 senioriliikkujille. Iltapäivän ja illan ajat ovat puolestaan tarjolla työikäisille liikkujille ja urheilijoille sekä seuran omalle henkilöstölle.

– Koronapandemia toi tauon mittauksiin, mutta nyt keväällä pääsimme jälleen toteuttamaan testipäivän yhteistyössä ESLUn kanssa. Seuramme senioriliikkujat ovat todella aktiivista porukkaa ja haluavat seurata oman lihaskunnon kehittymistä. Olen saanut jäseniltämme palautetta, että testaustulokset motivoivat ylläpitämään lihaskuntoa ja aktivoi liikkumista, kertoo Johansson. 

Tavallisen liikkujan lisäksi mittaaminen antaa tärkeää tietoa myös aktiiviurheilijoille ja valmentajille. Mittaus antaa monipuolisen kuvan kehon tilasta. Tuloksista saa selville muun muassa lihas- ja rasvamassan jakautumisen kehossa, viskeraalirasvan määrän sekä lihas- ja nestetasapainon. Valmentaja pystyy tulosten mukaan muuttamaan tarpeen mukaan treeniohjelmaa ja tukemaan urheilijaa tulosten parantamisessa.

Johansson on ollut tyytyväinen voidessaan järjestää pientä lisää seuran jäsenille. Aikaa vie testipäivän organisoiminen ja markkinointi, mutta itse testipäivä on seuralle helppo, koska ESLU hoitaa testaukset ja palautteenannon. Parasta on, että jäseniä voi auttaa rakentamaan heille sopivaa aikataulutusta treenien suhteen ja kutsua heidät seurantamittaukseen.  

– Tämä on mielestäni kannustava ja motivoiva testi, jota seurojen kannattaa tarjota jäsenistölleen. On ollut hienoa huomata, kuinka liikkujamme ovat olleet tyytyväisiä omiin tuloksiinsa. Syksyn toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja testipäiviä jo odotetaan, kertoo Johansson. 

Seurassa panostetaan myös seuratoimijoiden työhyvinvointiin

Johansson rohkaisee henkilökuntaa pitämään huolta myös omasta hyvinvoinnista. Kehonkoostumusmittaus kuuluu osaksi seuran henkilöstöetuja, ja jokainen voi osallistua testauspäiviin halutessaan.  

– Mittausten lisäksi kaikki tunnit ovat henkilökuntamme vapaassa käytössä ja kannustamme etenkin toimistotyöntekijöitä aktiiviseen liikkumiseen, sillä koneen äärellä tulee istuttua paljon. Yhteistyökumppanimme kautta työntekijöillämme on mahdollisuus myös hierontaan, johon patistankin välillä porukkaa, lisää Johansson. 

– Työhyvinvoinnissa olemme nyt keskittyneet työntekijöiden jaksamiseen, avoimeen keskustelukulttuuriin ja arjen sujuvuuteen. Olemme tarkistaneet työnkuvia ja organisoineet näitä tarpeen mukaan. Tämä panostus on selkeästi tuonut lisää työhyvinvointia tiimimme.

Johansson painottaa, että jokainen saa valita oman tavan pitää itsestään huolta. Toiselle sopii rentouttava hieronta, toinen haluaa hikijumppaa ja toinen nauttii kävelykokouksista. Pääasia on, että työyhteisössä tiedostetaan ihmisen erilaisuus.

– Työhyvinvointiin liittyy mielestäni paljon myös yhdessä olemista, asioiden läpikäyntiä ja niihin sitoutumista, tiivistää Johansson.

Kuva: Tapanilan Erä

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija