Valikko 6 / 2023
Hymyilevät nuoret tanssivat portailla

Valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään jälleen 28.8–3.9.2023

Tänä vuonna Harrastusviikolla kannustetaan nuoria esittelemään omia harrastuksiaan sekä livenä että somessa. Moni innostuu harrastuksista juuri kavereiden myötä, joten mikä olisikaan parempi tapa tuoda harrastuksia näkyväksi kuin oman suosikki harrastuksen esittely. Seurat voivat tukea Harrastusviikkoa järjestämällä viikon aikana avoimia ovia ja esittelytilaisuuksia.

Harrastusviikon tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mieluisa harrastus. Vuosittain järjestettävän harrastusviikon aikana oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastuksia.

Harrastusten järjestäjille vinkkejä

Harrastusviikko luo yhdistyksille ja urheiluseuroille mahdollisuuden tutustuttaa ja innostaa lapset ja nuoret harrastusten pariin. Tänä vuonna jokaista harrastajaa kannustetaan itse esittelemään omaa harrastustaan. Harrastustoiminnalla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja edistetään sosiaalista elämää.

Idea harrastusviikosta lähti alun perin nuorten toiveesta saada paikkakunnan harrastusmahdollisuudet omalle koululle tai sen lähistöön kokeiltavaksi. Valtakunnallisen harrastusviikon tavoitteena on nostaa erilaiset harrastukset viestinnällisesti esiin.

Harrastusviikolla nuoria kannustetaan esittelemään omia harrastuksiaan sekä livenä että somessa.

Kun omaa harrastusta tai harrastusmahdollisuuksia nostaa esiin somessa, käytetään aihetunnisteita: #munharrastus #minhobby #harrastusviikko

Apukysymyksiä harrastusten esittelyyn:

  • Harrastukseni on ---
  • Harrastan täällä ---
  • Mikä harrastuksessani on parasta?
  • Mikä on hauskin harrastusmuistosi?
  • Kuinka muutkin pääsevät mukaan?

Harrastusviikko linkittyy Harrastamisen Suomen malliin ja se käynnistää syksyn harrastuskauden.

Lähde: Harrastamisen Suomen malli, Harrastusviikko.fi

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija