Valikko 2 / 2024
Tähtiseura-tunnus

ESLUn jäsenseura Golden Spiritille kolmas tähtimerkki ensimmäisenä cheerleadingseurana

Suomen Cheerleadingliitto on saanut ensimmäisen kaikki kolme Tähtiseura-tunnustusta omaavan seuran, kun helsinkiläinen Golden Spirit saavutti aikuisten tähtimerkin joulukuussa. Golden Spirit omasi ennestään tunnustukset lasten ja nuorten sekä huippu-urheilun Tähtiseurana.

”Kolmen tähtiseuran merkin tunnustus panostuksestamme, omistautumisestamme, intohimostamme ja jatkuvasta pyrkimyksestämme erinomaiseen laatuun ja huippuosaamiseen, on osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä”, iloitsi seuran puheenjohtaja Meeri Mustonen Suomen Cheerleadingliiton tiedotteessa.

Golden Spiritin saavuttama virstanpylväs kolmesta Tähtiseura-merkistä on merkittävä, sillä kaikki saatavilla olevat tähtimerkit omaavia seuroja on Suomessa nyt yhteensä kymmenen.

”Olemme todella etuoikeutettuja, että meillä on niin omistautunut yhteisö ympärillämme. Jokainen jäsenemme on osa tätä menestystarinaa, ja tämä tunnustus on meille kaikille yhteinen voitto”, Mustonen jatkaa.

Kun Tähtiseurojen määrää suhteuttaa lajin seurojen kokonaismäärään, on cheerleading tilaston kärjessä. Cheerleadingseuroista joka kolmas on Tähtiseura, mikä on hyvin ainutlaatuista ja lajin ylpeydenaihe.

Tähtiseura-ohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, jonka laatutekijät täyttävät seurat palkitaan Tähtimerkeillä. Kaikille seuroille avoin laatuohjelma kutsuu mukaansa niin pienet kuin suuretkin seurat. Ohjelma tarjoaa seuroille erilaisia työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin ja auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa.

Seuraan kannattaa perustaa kehittämistiimi, jonka tavoitteena on innostaa ja innostua sekä varmistaa, että seura kulkee läpi polun Tähtiseuraksi. Tiimi tuo prosessiin seuran eri toimijoiden ja toimintojen näkökulmia ja varmistaa, että seura varmasti hyötyy prosessista

Merkkejä myönnetään kolmella eri osa-alueella: lapset ja nuoret, huippu-urheilu ja aikuiset.

Osa-alueet:

  • Vihreä Tähtimerkki luovutetaan lasten ja nuorten,
  • punainen aikuisten ja
  • sininen huippu-urheilun Tähtiseuralle.

Lajiliittojen ja aluejärjestöjen seurakehittäjät toimivat seuran kehittämistyön tukena. Tähtiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein. Keskimäärin auditointeja tehdään vuosittain lähes 200 kertaa. ESLU tarjoaa jäsenseuroilleen maksuttomia auditointeja.

Tähtiseuroja on Suomessa jo yli 600.

  • Lapset ja nuoret: 597 seuraa – 46 lajia
  • Aikuiset: 162 seuraa – 32 lajia
  • Huippu-urheilu: 25 seuraa – 6 lajia

Lue lisää Tähtiseura-ohjelmasta.

Lähde: Cheerleadingliiton tiedote, Olympiakomitea