Valikko 2 / 2024
Lapsia ja aikuisia hiihtämässä. Teksti Kansallinen Hiihtopäivä 24.2.2024

Kansallinen hiihtopäivä innostaa jälleen koko Suomen talven tervehenkisimpään teemapäivään 24.2.2024

Koko Suomi hiihtää ja liikkuu luonnossa samana lopputalven lauantaina 24.2. Liikkumisen riemu ja ilmassa väreilevä yhteenkuuluvuuden tunne kiteytyvät Kansalliseen hiihtopäivään. Innostamme ihmiset nappaamaan sukset kainaloon ja hiihtämään hyvää mieltä: laturetkiä luonnossa, paikallisia oheistapahtumia tai piristäviä spurtteja lähimaastossa. Kansalliseen hiihtopäivään voi osallistua monella eri tavalla niin seurana, perheinä kuin omasta ajasta nauttien.

Kansallista Hiihtopäivää vietetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Aikaisempina vuosina Kansallinen Hiihtopäivä on saanut innostettua ison joukon ihmisiä laduille.

- Viime vuonna Kansallisena Hiihtopäivänä ladulle lähti yli kuusi prosenttia suomalaisista, mikä tarkoittaa 260 000 hiihtäjää. Sen perusteella suomalaiset todellakin ovat hiihtävää kansaa, kertoo kampanjaa Suomen Ladulla koordinoiva Petteri Tiainen.

Voisiko seuranne tai joukkueenne järjestää yhteisöllisen tapahtuman Kansallisena hiihtopäivänä ja nauttia yhdessä hiihtokeleistä. Ehkä joukkue voi kutsua vanhemmat mukaan talviseen ulkoilupäivään ja tunnelmalliseen laturetkeen. Vai innostuisitteko järjestämään buffetin ladun varteen Kansallisen hiihtopäivän kunniaksi?

Hiihtoseurat voivat puolestaan järjestää erilaisia tempauksia ja jakaa lähiseuroille hiihdon ilosanomaa esimerkiksi antamalla suksien huoltovinkkejä. Tärkeintä ei ole tapahtuman koko vaan se, että lähdette mukaan nostamaan hiihdon ilosanomaa paikallisesti!

Haasta itsesi ja ystäväsi laduille

Kansallisen hiihtopäivänä on tarkoitus nauttia ulkoilusta ja mahdollisuuksien mukaan hiihtämisestä. Jos olet ottamassa hiihdon alkeita haltuun, kannattaa tutustua Suomen ladun hiihtovinkkeihin. Sivuilta löytyy vinkit myös latuetikettiin.

Kansallisena hiihtopäivänä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Päivän päätapahtuman järjestetään Helsingin Paloheinässä.

ESLU kannustaa ulkoilun pariin ja nauttimaan Kansallisesta hiihtopäivästä. Omia fiiliksiä voi jakaa somessa tunnisteella #kansallinenhiihtopäivä

Kansallisen hiihtopäivän tapahtumia löydät Kansallisen hiihtopäivän -sivustolta.

Tänä vuonna Kansallisen Hiihtopäivän kampanjaa on järjestämässä Suomen Ladun lisäksi Suomen Hiihtoliitto, TUL, Eläkeliitto sekä suurin osa Liikunnan aluejärjestöistä.

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija