Valikko 6 / 2017

ESLU ja yhteistyökumppanit rekkakiertueen kyydissä

Suosittu Matka hyvään kuntoon - rekkakiertue jatkuu! Viime vuonna alkanut Matka hyvään kuntoon -kampanja kannustaa kaikkia työikäisiä liikkumaan, arkiaktiivisuuteen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin. Kampanjan kärkenä Suomea kiertää testiasemaksi muotoutuva rekka-auto. Syksyllä 2016 lähes 15 000 työikäistä vieraili testirekassa ja osallistujat olivat hyvin tyytyväisiä rekan palveluihin.

Nyt testirekka kiertää Uudellamaalla, eilen Porvoossa, tänään Järvenpäässä ja huomenna Hyvinkäällä. Torstaina kurvataan Raaseporiin ja kiertue huipentuu perjantaina 9.6. Helsinkiin.  

Rekkaan rakennetussa kuntotestiasemassa työikäiset pääsevät testaamaan kuntonsa maksutta helposti ja hikoilematta arkivaatteissa 20 minuutissa. Kehon kuntoindeksi -testeillä mitataan puristusvoimaa, kestävyyskuntoa ja kehonkoostumusta.

Matka hyvään kuntoon -kampanjaan sisältyvästä rekkakiertueesta vastaa Kunnossa kaiken ikää -ohjelma, joka toteuttaa sen yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa. Mukana ovat eläkevakuutusyhtiöt Elo, Etera, Keva ja Mela sekä Suomen Yrittäjät, Työelämä 2020 -hanke, Smartum ja Liikunnan aluejärjestöt, Uudellamaalla Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.

ESLU paikallisena verkostonkutojana

Kiertueen paikallisista järjestelyistä ja yhteistyöverkostosta vastaa ESLU, joka on kutsunut järjestelyihin mukaan pysähdyskuntien kaupungit ja paikallistoimijat. Näin tarjoamme testeihin osallistuville tietoa lähiseudun tarjonnasta ja liikuntaolosuhteista. Yhteistyökumppanina mukana on myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

ESLU on kevään aikana rekrytoinut ja perehdyttänyt rekan uumenissa ahertavia testaajia. Suurin osa heistä on liikunta- ja terveysalan opiskelijoita. Heille kiertue on oivallinen mahdollisuus tutustua kuntotestaukseen sekä saada käytännön kokemusta laaja-alaisesta asiakaskunnasta. Oppilaitoksista testaajayhteistyötä tehdään mm. Suomen Diakoniaopiston, Edupolin, Suomen aikuisopiston, Urheiluopisto Kisakeskuksen, Jyväskylän yliopiston sekä Haaga-Helian kanssa.

Sain itsekin ensikontaktin rekkakiertueeseen ja testaamiseen liikunnanohjaaja AMK -opintojen merkeissä viime syksynä Lahden suunnalla. Kokemus oli antoisa ja opettava, sillä rekkaan astui monentaustaista kaveria ja toistoja testaamisesta kertyi kiitettävän paljon. Nyt katselen kiertuetta tapahtumajärjestäjän silmin ja koen, että ESLU tekee liikunnan aluejärjestönä saumatonta yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa. Matka hyvään kuntoon -kampanjassa nämä yhteistyökumppanit puhaltavat jälleen yhteen hiileen liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin ilosanoman puolesta. Kannattaa tulla tutustumaan!

Kesäterveisin,

Eero Kenttä, työharjoittelija, ESLU