Valikko 1 / 2018

Seurahallinto: asia ei koske meitä -ajattelu tulisi unohtaa

Onko yhdistyksenne hallinto kunnossa? Seuran hallinnon tulee noudattaa yhdistyslain periaatteita ja hyvää hallintotapaa, jotka jokaisen hallituksen jäsenen tulee tuntea. Asia ei koske meitä -ajattelu tulee unohtaa ja suunnata toiminta siihen, mitä hyvää ensiluokkaisesta hallintotavasta voi seurata myös seuratoiminnalle. Hyvin hoidettu hallinto on seuran kivijalka, joka mahdollistaa vahvan perustoiminnan toteuttamisen jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, painottaa ESLun seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman.

Mikä sinua juuri nyt ihastuttaa?

Seuratoiminnan hallinnon osaaminen on viimevuosina kehittynyt merkittävästi ja asiat pyritään tekemään mahdollisimman hyvin ja oikein. Lisäksi seurat ovat panostaneet entistä enemmän luottamusjohdon ja vapaaehtoisten kouluttamiseen ja osaamisen lisäämiseen. Tehtävää on silti vielä paljon, koska viranomaisvalvonta on tehostunut entisestään, toimijoiden vaatimustaso esimerkiksi toiminnan laadusta on kasvanut sekä tekijöiden vaihtuvuus kiihtynyt, kun sitoutumisjaksot ovat muuttuneet entistä lyhyemmiksi.

Mikä vihastuttaa?

Valitettavasti vielä törmää seuroihin, joissa keskitytään liikaa yhteiskunnan sääntöjen ja määräysten kiertämiseen, tietämättömyyteen ”eihän nämä säännöt meitä koske”, oletuksiin että tietämättömyys vapauttaa vastuusta tai hokemaan ”ainahan me olemme näin tehneet”. Asia ei koske meitä -ajattelusta tulisi päästä eroon!

Kenelle haluisit lähettää terveisiä?

Suuri kiitos kaikille seuratoimijoille, jotka antavat päivittäin ja viikoittain oman arvokkaan panoksensa seuransa toiminnassa, tehtävästä ja roolista riippumatta. Meitä kaikkia tarvitaan ja aina voimme tehdä asiat entistä paremmin, eivätkä nämä hommat koskaan tekemällä lopu.
 

**********

Tervetuloa mukaan Seura-Akatemiaan 25.1.2018!

Seura-Akatemiassa keskustellaan, mitä hyvä hallintotapa seuratoiminnassa tarkoittaa ja miten sen mukaista toimintaa voi edistää. Urheiluseuran toiminnan tarkoitus löytyy kunkin seuran omista säännöistä. Seuran hyvä hallinto -koulutus on hyvä startti uusille hallituksen jäsenille sekä toimii loistavana työkaluna ja kertauksena hallituskonkareille.

Illan aikana saadaan vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

• Miten seuran hallitus työskentelee?
• Kuka päättää ja miten päätöksiä tehdään?
• Mitkä ovat seuran luottamushenkilöiden vastuut ja velvollisuudet?

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Juhana Särkelä

Viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija