Valikko 4 / 2019

Seura tunnetuksi ja elämyksiä kaikenikäisille

Unelmien liikuntapäivä tarjoaa oivan mahdollisuuden kertoa seuran toiminnasta ja tuoda uusia ihmisiä lajin pariin. Espoon Telinetaiturit kertovat, kuinka onnistunut tapahtuma syntyy.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5. Koko Suomen yhteisestä liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivästä on tullut monille urheiluseuroille tärkeä tapa kertoa omasta toiminnasta ja tuoda uusia ihmisiä lajin pariin.

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivän teema on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Urheiluseuroissa tämä voi tarkoittaa monenlaisia asioita: kaikenikäisten harrastajien yhteisiä harjoituksia, huoltajien kutsumista mukaan lasten treeneihin tai esimerkiksi kaikille avoimia lajikokeiluja.

Voimistelua vauvasta vaariin Espoossa

Espoon Telinetaiturit oli mukana Unelmien liikuntapäivässä 2018 järjestämällä avoimet ovet Mankkaan voimistelusalilla. Ari-Pekka Taivassalo kertoo, että kuka tahansa oli tervetullut tutustumaan voimistelun maailmaan.

- Halusimme matalalla kynnyksellä kutsua mukaan ihmisiä, jotka eivät vielä ole mukana voimistelussa.

Espoon Telinetaiturit on harrastajamäärältään Suomen suurin voimisteluseura, jonka riveissä voimistellaan lukuisissa lajeissa vauvasta vaariin. Taivassalon mukaan eri-ikäisten liikkumiseen halutaan tarjota monenlaisia vaihtoehtoja. Moni aikuinen esimerkiksi kiinnostuu voimistelusta tuodessaan jälkikasvuaan harjoituksiin ja innostuu kokeilemaan lajia itsekin.

- Aikuisten ryhmien lisäksi perhevoimistelu on tärkeä osa kokonaisuutta. Joillekin sopii paremmin omatoiminen harjoittelu, toisille taas ohjatut perhevoimisteluryhmät, Taivassalo kertoo.

Espoon Telinetaiturit aikoo olla mukana myös tämän vuoden Unelmien liikuntapäivässä. Taivassalo kannustaa kaikenlaisia seuroja mukaan, sillä osallistuminen on helppoa, kun päivän takana on valmis markkinointikoneisto.

- Meillä oli pelkästään positiivisia kokemuksia Unelmien liikuntapäivästä. Tapahtuman kautta saa kerrottua omasta toiminnasta helposti, hän sanoo.


Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo neljättä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Vuonna 2018 Unelmien liikuntapäivän tapahtumat liikuttivat yli sataatuhatta suomalaista.  

Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Sitä ovat edistämässä monet liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Kokonaisuutta koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea.

Lisätietoja: Unelmien liikuntapäivä -verkkosivuilta löytyy myös vinkkejä, ilmoittautumislomakkeen ja valmiita markkinointimateriaaleja. #unelmienliikuntapaiva