Valikko 4 / 2019

Pakilan Visa koulutti leiriohjaajia maaliskuun ohjaajakoulutuksessa

Liikunnan harrastaminen urheiluseuroissa on lasten ja nuorten suosituin harrastus – lähes puolet lapsista ja nuorista on mukana urheiluseurojen toiminnassa. Uudet koulutetut ohjaajat ovat tärkeitä, sillä heidän avullaan seurat voivat ottaa uusia lapsia ja nuoria mukaan toimintaansa ja samalla myös seuran toiminnan laatu paranee.

ESLU järjesti maaliskuussa Lasten liikunnan ohjaajakoulutuksen, johon esimerkiksi Pakilan Visan innokkaat nuoret osallistuivat. Kyseiset nuoret olivat kouluttautumassa kesällä järjestettävää seuran kesäleiriä varten.

- Idea nuorten leiriohjaajien kouluttamiseen lähti siitä, että halutaan laatua ohjaamiseen. Melkein kaikki koulutuksessa olleet ovat olleet leirillä aikaisemmin, mutta apuohjaajan roolissa. Nyt he ovat pääohjaajia ja siihen on hyvä olla koulutus pohjalla. Leirikokemus ja koulutus on hyvä yhdistelmä tulevaa leiriä ajatellen, kertoo Pakilan Visan yleisurheilujaoston puheenjohtaja ja kesäleireistä vastaava Annamari Jääskeläinen.

- Kouluttamalla nuoria seura saa leirille hyviä ohjaajia. Kun ohjaajat saavat onnistuneita kokemuksia leiriltä, he tulevat uudelleen ohjaamaan. Meillä on ollut periaate, että apuohjaajaksi pääsee kokeneemman matkaan ilman kokemusta tai koulutusta. Jos homma tuntuu omalta ja haluaa jatkaa, niin sitten mennään koulutukseen. Nuoria motivoi myös korvaus, joka on suurempi koulutuksen käyneille, kertoo Jääskeläinen.

Koulutukseen osallistuneet reippaat nuoret kokivat koulutuksen hyödylliseksi ja olivat innolla mukana. Heidän mukaansa koulutuksesta sai hyvät perustiedot ja pohjan leiriohjaajaksi. Nuorten mielestä koulutuksessa oppi paljon erilaisia hyödyllisiä käytännön asioita sekä erilaisia leikkejä ja pelejä, joita pystyy jatkossa hyödyntämään lasten kanssa.
 


Tervetuloa ohjaajaksi! -koulutus 7.5.

ESLU järjestää 7.5. Tervetuloa ohjaajaksi! -starttikoulutuksen urheiluseurojen uusille ohjaajille ja valmentajille sekä ohjaajiksi aikoville. Keskeisinä teemoina ovat muun muassa ohjaajana ja valmentajana toimiminen, ohjaamisen perusteet sekä lasten urheilun lähtökohdat. Seuroilla on nyt hyvä tilaisuus kouluttaa esimerkiksi kesäleirien ohjaajat!

Koulutus on tarkoitettu pääasiassa 6–11-vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille eikä se sisällä liikuntaosuutta. Koulutuksessa jaettava materiaali on saatavilla myös ruotsinkielisenä.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan tästä

 

Paula Nogelainen