Varhaisvuosien liikunnallistamiseen suunnatuissa koulutuksissa kannustetaan lisäämään liikettä päivittäisessä toiminnassa. Koulutusten kohderyhmiä ovat varhaiskasvattajat, esi- ja alkuopetuksen parissa työskentelevät sekä muut alle 8-vuotiaiden lasten liikuttajat.

Peruskoulutukset

Peruskoulutuksista löytyvän koulutustarjonnan tavoitteena on jalkauttaa varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksia käytäntöön, tukea Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman toteuttamista sekä antaa välineitä liikunnallisen toimintakulttuurin kehittämiseen. Lisäksi osio sisältää koulutuksia lasten motoristen taitojen havainnoinnista ja kehittämisestä sekä toiminnallisesta opetuksesta.

Teemakoulutukset

Teemakoulutusten tavoitteena on tarjota uusia ajatuksia ja keinoja pienten lasten liikuttamiseen. Lapsille liikunta ei ole harjoittelua vaan fyysisesti aktiivista leikkiä. Fyysiset ja motoriset perustaidot kehittyvät parhaiten silloin kun lapset pääsevät leikkimään päivittäin yhdessä muiden lasten kanssa erilaisissa ympäristöissä. Aikuisten tehtävänä on luoda edellytykset lasten riittävälle liikkumiselle.

Kaikki avoimet koulutukset järjestetään suomeksi. Nassikkapaini ja Seikkailuliikunta -koulutuksien materiaalit ovat saatavilla myös ruotsinkielisenä.

Valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksista löydät ensimmäisen tason valtakunnallisen valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK-1), Terve Urheilija -koulutukset sekä VOK-1-kokonaisuutta tukevat teemakoulutukset. Valmentaja ja ohjaaja -koulutuksessa osallistujat voivat erikoistua joko lasten ja nuorten liikunnan tai aikuisliikunnan ohjaamiseen. Koulutukset tarjoavat valmentajille ja ohjaajille, seuroille sekä lajiliitoille mahdollisuuden kehittää valmennusosaamistaan alueellisesti lähellä omaa toimintaympäristöään. Lisätietoja valmentaja- ja ohjaajakoulutuksista löydät seuratoiminnan sivuilta.

Kaikkia ESLUn koulutuksia saa tilauksesta ja tarpeiden mukaan räätälöitynä. Kiinnostuitko? Kysy lisää tilauskoulutuksista!