Yhteiskunnan muutokset asettavat seuratoiminnalle uusia haasteita. Sitoutuminen seuratoimintaan on muuttunut lyhytaikaisemmaksi, joka aiheuttaa haasteita johtamiselle ja luo uudenlaista koulutustarvetta. Seuratoimijat tarvitsevat tarpeisiinsa sopivia, räätälöityjä koulutuksia ja tukipalveluja. ESLU tarjoaa seuratoiminnan ajankohtaiskoulutusta ja verkostotoimintaa, jotka tarjoavat konkreettisia työvälineitä ja malleja seuratoiminnan kehitystyöhön sekä luontevan ympäristön seuratoimijoiden verkostoitumiselle.

Hallinnon koulutus

Seuratoiminnan hallinnon tilaisuudet toteutetaan avoimina Seura-Akatemia-koulutuksina, seminaareina sekä räätälöityinä tilauskoulutuksina. Koulutusten sisällöt suunnitellaan ESLUn koulutussuunnitelman mukaisesti sekä tilauskoulutusten yhteydessä tarpeiden mukaisesti yhteistyössä tilaajan kanssa.

ESLUn seuratoiminnan verkostot

Seurojen hallinnon, johdon, kehityksen ja valmennuksen verkostotoiminta tarjoaa seuratoimijoille yhteisen keskustelufoorumin, jossa on mahdollista verkostoitua yli seura- ja lajirajojen, kouluttautua sekä saada käytännön tukea muilta urheilutoimijoilta.

Valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksista löydät valtakunnallisen ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuden (VOK-1), Terve urheilija -koulutukset, uusille ohjaajille suunnatut starttikoulutukset sekä VOK-1-kokonaisuutta tukevat teemakoulutukset. Koulutukset tarjoavat valmentajille ja ohjaajille, seuroille sekä lajiliitoille mahdollisuuden kehittää valmennusosaamistaan alueellisesti lähellä omaa toimintaympäristöään.

Tilauskoulutukset

Kaikkia ESLUn koulutuksia saa myös tilauksesta ja tarpeiden mukaan räätälöitynä. Seuratoiminnan tilauskoulutukset tarjoavat seuroille mahdollisuuden hankkia tarpeidensa mukaan räätälöityä koulutusta. Tilauskoulutuksia järjestetään muun muassa seurojen hallintoon, verotukseen ja johtamiseen liittyvistä aiheista.

Koulutusaiheet voivat olla muun muassa:

  • Urheiluseuran hallinto
  • Urheiluseuran verotus
  • Urheiluseura työnantajana
  • Urheiluseuran viestintä
  • Urheiluseuran rekrytointi
  • Urheiluseuran varainhankinta
  • Urheiluseuran vastuullisuus
  • Harrastamisen edistäminen – kuntien ja urheiluseurojen hallintokoulutus

Kiinnostuitko? Kysy lisää tilauskoulutuksista!

Sporttimerkonomitutkinto

Haluatko kehittää itseäsi? Onko haaveissasi ollut liiketalouden perustutkinto? Haluatko suorittaa tutkinnon työsi ohessa? Sporttimerkonomitutkinto on suunnattu urheilujärjestöjen ja -seurojen työntekijöille. Tutkinto toteutetaan aikuisten ammatillisena näyttötutkintona omien työtehtävien kautta. Osaamisen kehittämistä täydennetään koulutuspäivillä ja aiheeseen liittyvillä oppimistehtävillä. Lue lisää Sporttimerkonomitutkinnosta.