Valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1)

Ensimmäisen tason valtakunnallisen valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK-1) tavoitteena on luoda valmentajille ja ohjaajille perusta harjoitusten laadukkaaseen toteuttamiseen. Koulutuskokonaisuus (50 h) koostuu 10–12 teemakoulutuksesta sekä niihin liittyvistä oppimistehtävistä. Valmentaja ja ohjaaja -koulutuksessa osallistujat voivat erikoistua joko lasten ja nuorten liikunnan tai aikuisliikunnan ohjaamiseen.

Terve urheilija -koulutukset

Terve urheilija -ohjelman ensisijaisena tavoitteena on nuorten urheilijoiden hyvää terveyttä tukevan valmennuksen edistäminen sekä liikuntaturvallisuutta tutkitusti edistävien käytäntöjen vieminen käytännön valmennukseen. Terve urheilija -ohjelman teemakoulutuksia ovat Nuoren kasvu ja kehitys, Nuoren urheilijan ravinto, Tytöt ja naiset urheilijoina sekä Tyypilliset urheiluvammat.

Uusien ohjaajien starttikurssit

Tervetuloa ohjaajaksi! (lasten ja nuorten ohjaajille) on starttikoulutus urheiluseurojen uusille ohjaajille ja valmentajille sekä ohjaajiksi aikoville. Koulutus antaa perustietoa lasten urheilusta ja lasten kanssa toimimisesta sekä vinkkejä ryhmän hallintaan ja harjoituskerran suunnitteluun. Koulutus on tarkoitettu pääasiassa 6–11-vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille eikä se sisällä liikuntaosuutta.

Tervetuloa liikuttajaksi -koulutuksen (aikuisliikunnasta kiinnostuneille) sisältö on rakennettu aikuisliikkujien tarpeet huomioiden. Se tarjoaa perustietoa aikuisten kunto- sekä terveysliikunnasta ja sopii sitä kautta hyvin kuntoliikkujalle oman liikkumisen tueksi. Samalla koulutus tarjoaa osallistujille ideoita aikuisliikunnan ohjaamiseen ja suunnitteluun sekä vinkkejä ryhmän hallintaan.

Muu valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Muut valmentaja- ja ohjaajakoulutukset tukevat VOK-1-koulutuskokonaisuutta sekä tarjoavat seuratoimijoille ja muille aiheista kiinnostuneille mahdollisuuden kehittää osaamistaan muun muassa kinesioteippauksesta, lihashuollosta sekä vähän liikkuvien innostamisesta. Koulutukset sopivat kaikkien lajien valmentajille ja ohjaajille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
 

Ilmoittautumiset ja aikataulut löydät tapahtumakalenterista!

Kaikkia ESLUn koulutuksia saa tilauksesta ja tarpeiden mukaan räätälöitynä. Kiinnostuitko? Kysy lisää tilauskoulutuksista!