ESLU tarjoaa valmentajille ja ohjaajille sekä muille seuratoimijoille ja aiheista kiinnostuneille erilaisia ohjaajakoulutuksia. Tarjontaan kuuluu ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutusta (VOK-1), Terve urheilija -koulutuksia sekä koulutuksia uusille ohjaajille. Lisäksi tarjolla on muita valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia, joilla pyritään tukemaan ja kehittämään ohjaajien osaamista ja näin varmistamaan laadukas toiminta seuroissa.

Ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1)

Valtakunnallisen ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuuden (VOK-1) tavoitteena on luoda ohjaajille ja valmentajille perusta harjoitusten laadukkaaseen toteuttamiseen lajista ja harrastajien ikä- ja osaamistasosta riippumatta. Koulutuskokonaisuus (50 h) koostuu teemakoulutuksista sekä niihin liittyvistä itsenäisistä opinnoista. Valmentaja/ohjaaja voi osallistua vain yksittäisiin teemakoulutuksiin tai suorittaa koko VOK-1-kokonaisuuden. Osallistuja voi suuntautua joko lasten ja nuorten liikunnan tai aikuisliikunnan ohjaamiseen.

Terve urheilija -koulutukset

Terve urheilija -ohjelman ensisijaisena tavoitteena on nuorten urheilijoiden hyvää terveyttä tukevan urheilun ja valmennuksen edistäminen sekä liikuntavammoja tutkitusti ehkäisevien käytäntöjen vieminen valmennukseen. ESLU jalkauttaa ohjelman tavoitteita kouluttamalla alueensa ohjaajia ja valmentajia tarjoamalla Terve urheilija -ohjelman sisältöjä koulusten muodossa. Koulutusten teemoja ovat mm. nuoren kasvu ja kehitys, ravitsemus, kehonhuolto ja palautuminen.

Uusien ohjaajien starttikurssit

Starttikoulutuksista uudet aloittelevat ohjaajat sekä ohjaajiksi aikovat saavat hyvän ponnahduksen ohjaajan polulleen. Koulutukset tarjoavat perustietoa ohjaamisesta sekä ideoita ja vinkkejä ryhmän hallintaan ja harjoitusten suunnitteluun. Starttikursseja järjestetään sekä lasten ja nuorten ohjaajille että aikuisten liikuttajille.

Muu valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Muut valmentaja- ja ohjaajakoulutukset tukevat VOK-1-kokonaisuutta sekä tarjoavat ohjaajille ja valmentajille, seuratoimijoille ja muille aiheista kiinnostuneille mahdollisuuden kehittää osaamistaan. Koulutusten teemojat ovat muun muassa urheilu- ja kinesioteippaus, lihashuolto sekä liikuntakerhotoiminta.
 

Kaikkia ESLUn koulutuksia saa tilauksesta ja tarpeiden mukaan räätälöitynä. Kiinnostuitko? Kysy lisää tilauskoulutuksista!