Muu valmentaja- ja ohjaajakoulutus tukee ja kehittää urheiluseurojen ohjaajien ja valmentajien sekä muiden seuratoimijoiden osaamista. Koulutukset soveltuvat kaikille aiheista kiinnostuneille lajista riippumatta.

Urheiluteippauksen perusteet (3 h)

Koulutuksessa käydään läpi urheiluteippauksen perusteiden teoriaa sekä käytännön esimerkkejä ja harjoituksia. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan urheiluvammojen välittömään ensiapuun ja ensihoidon periaatteisiin. Käytännön esimerkit ja harjoitteet perusteippauksista keskittyvät nilkan, polven, ranteen ja sormien teippaukseen. Jokaisen valmentajan, huoltajan, vanhemman ja urheilijan olisi hyvä hallita edellä mainitut teippaustekniikat.

Kinesioteippauksen perusteet (3 h)

Koulutuksessa käydään läpi kinesioteippauksen periaatteita ja käytännön esimerkkejä. Lisäksi harjoitellaan teippausta käytännössä. Koulutuksessa tutustutaan myös kinesioteippauksen tarjoamiin mahdollisuuksiin urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. Käytännön esimerkkiharjoitteina käsitellään muun muassa nilkan ja polven teippaustekniikoita. Käytännönharjoituksissa ja teippaustekniikoissa huomioidaan osallistujien tarpeet ja toiveet.

Lihashuolto (3 h tai 6 h)

Lihashuolto tarkoittaa kaikkia niitä urheilijan kannalta aktiivisia ja passiivisia toimenpiteitä, joilla nopeutetaan fyysistä ja psyykkistä palautumista, ennaltaehkäistään urheiluvammoja sekä opetetaan mahdollisimman tehokas ja kudoksia säästävä tapa käyttää kehoa. Koulutuksen keskeisiä tavoitteita ovat lihashuollon ymmärtäminen osana harjoittelua, oman lajikohtaisen lihastasapainon hahmottaminen sekä kasvuikäisen urheilijan lihashuollon erityispiirteiden ymmärtäminen. Koulutuksesta saa myös eväitä käytännön lihashuoltoharjoitteisiin. Lihashuolto-koulutuksia järjestetään kolmen ja kuuden tunnin mittaisina kokonaisuuksina.

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus (16 h)

Liikuntaleikkikoulu on alle kouluikäisille lapsille tarkoitettu monipuolinen ja laadukas liikuntaharrastus. Liikkarissa lapset harjoittelevat liikunnan perustaitoja ennen lajitaitojen opettelua. Urheiluseuroille ja yhdistyksille Liikuntaleikkikoulu tarjoaa valmiin konseptin, jonka avulla on helppo järjestää laadukasta harrastustoimintaa perheen pienimmille. Liikuntaleikkikoulun sisällöt ovat asiantuntijoiden laatimia ja ne on rakennettu tukemaan lasten liikunnallista kehitystä.

Liikuntaleikkikouluun kuuluu tuntimalleja kolmelle ikäluokalle: 2 - 3-vuotiaille (Perheliikkari), 4 - 5-vuotiaille ja 6-vuotiaille. Liikuntaleikkikoulu-toimintaa voivat järjestää Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen käyneet henkilöt. Koulutus on kaksipäiväinen (16 h) ja hintaan kuuluu ohjaajakansio, joka sisältää muun muassa 75 valmista tuntimallia.

 

Kaikkia ESLUn koulutuksia saa tilauksesta ja tarpeiden mukaan räätälöitynä. Kiinnostuitko? Kysy lisää tilauskoulutuksista!