Muu valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Urheiluteippauksen perusteet (3 h)

Koulutuksessa käydään läpi urheiluteippauksen perusteiden teoriaa sekä käytännön esimerkkejä ja harjoituksia. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan urheiluvammojen välittömään ensiapuun ja ensihoidon periaatteisiin. Käytännön esimerkit ja harjoitteet perusteippauksista keskittyvät nilkan, polven, ranteen ja sormien teippaukseen. Jokaisen valmentajan, huoltajan, vanhemman ja urheilijan olisi hyvä hallita edellä mainitut perusteippaustekniikat.
 

Kinesioteippaus (3 h)

Koulutuksessa käsitellään kinesioteippauksen periaatteita, käytännön esimerkkejä ja harjoitellaan teippausta käytännössä. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan kinesioteippauksen tarjoamiin mahdollisuuksiin urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. Käytännön esimerkkiharjoitteina käsitellään muun muassa nilkan ja polven teippaustekniikoita. Teippaustekniikoita ja -esimerkkejä käydään läpi kurssilaisten tarpeiden pohjalta.
 

Lihashuolto (3 h tai 6 h)

Lihashuolto tarkoittaa kaikkia niitä urheilijan kannalta aktiivisia ja passiivisia toimenpiteitä, joilla nopeutetaan fyysistä ja psyykkistä palautumista, ennaltaehkäistään urheiluvammoja sekä opetetaan mahdollisimman tehokas ja kudoksia säästävä tapa käyttää kehoa. Koulutuksen keskeisiä tavoitteita ovat lihashuollon ymmärtäminen osana harjoittelua, oman lajikohtaisen lihastasapainon hahmottaminen sekä kasvuikäisen urheilijan lihashuollon erityispiirteiden ymmärtäminen. Koulutuksesta saa myös eväitä käytännön lihashuoltoharjoitteisiin. Lihashuolto-koulutuksia järjestetään kolmen ja kuuden tunnin mittaisina kokonaisuuksina.
 

Ilmoittautumiset ja aikataulut löydät tapahtumakalenterista!
 

Kaikkia teemakoulutuksia saa tilattua esimerkiksi omalle seuralle, kysy lisää!