Valikko 10 / 2021

Seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku vuodelle 2022 on auennut urheiluseuroille - hakuaika on 1.-30.11.2021

Seuratoiminnan kehittämistuen haku vuodelle 2022 on avattu urheiluseuroille. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hankeavustusta haetaan vuodeksi kerrallaan. Hankkeiden kesto voi olla enintään kaksi vuotta. Avustus on aina osa hankkeen kokonaisrahoitusta, joten se ei voi kattaa hankkeen kaikkia kuluja.

Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisport-palvelusta. Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. Haku päättyy 30.11.2021 klo 16.15.

Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät OKM:n sivuilta.

ESLUssa tukea ja apua antaa seuratoiminnan kehittäjä Nina Kaipio, puh. 040 197 4572 (betjäning också på svenska).

Seura vastuullisena työnantajana – pohditteko palkkausta seuratuella?

Miten seura voi toimia hyvänä työnantajana? Mitkä ovat perusedellytykset ja mitä pitää tietää ennen työntekijän palkkaamista? Entä miten selviytyä mahdollisista haastavista tilanteista? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan ESLUn Seura-Akatemia-koulutuksessa 18.11.2021.

Illan koulutus tarjoaa erinomaisen peruspaketin uusille hallituksen jäsenille sekä toimii loistavana kertauksena hallituskonkareille ja esihenkilöasemissa oleville. Illan asiantuntijana toimii Asianajotoimisto Legistumin asianajaja ja osakas Teppo Laine. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Seura-Akatemiaan.

Kuvituskuva: Pixabay