Valikko 10 / 2021
Suomisport-artikkelikuva: kuva appistä ja lapsista kentällä

Suomisport palvelee seuroja laajasti lajista riippumatta

Suomisport on koko urheiluyhteisön yhteinen digitaalinen palvelu, jonka avulla seurat voivat helpottaa toimintansa pyörittämistä sekä kehittää seuran toimintaa laadukkaammaksi. Palvelu noudattaa nykyisiä tietosuojalainsäädäntöjä ja yhdistyslakia, ja hyödyntää automatisoituja maksumenetelmiä. Digimaksaminen ja palvelun tuottama data tekevät siitä ainutlaatuisen. Se, mitä tähän asti on tehty ruutupaperilla ja Excel-taulukoilla, voidaan nyt hoitaa aiempaa tehokkaammin, digitaalisesti.

Apuna seuran arjessa

Ajan ja kustannusten säästäminen on tärkeimpiä tavoitteita Suomisportin seurojen palveluissa. Palveluvalikoima jakautuu hallinnon, toiminnan ja kehittämisen työkaluihin ja tätä kokonaisuutta parannetaan jatkuvasti käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta.

Hallinnon työkalut tukevat seuraa toimimaan yhdistyslain mukaan. Suomisportissa seuran jäsenluettelo ja jäsenten yhteystiedot ovat aina ajan tasalla. Seuran aikaa vapautuu muuhun, kun jäsen huolehtii itse tietojensa päivittämisestä ja oikeellisuudesta. Digimaksujen osoitus ja reaaliaikainen maksujen seuranta tehostavat talouden hallintaa, myös laskutuksen piilokulut poistuvat.

Toiminnan työkaluihin kuuluu tapahtumahallinta ja -markkinointi, ryhmien ja joukkueiden hallinta sekä seuraviestintä. Mobiilisovellus tuo liikunta-arkeen helppoutta niin seuralle, sen valmentajille kuin seuran toimintaan osallistuville liikkujille ja heidän vanhemmilleen.

Seuran toiminnan kehittämisen tueksi Suomisportista löytyy urheiluseurojen laatuohjelman eli Tähtiseura-ohjelman työkalut. Lisäksi Suomisportin kautta haetaan esimerkiksi seurojen kehittämistukea, jonka myötää opetus- ja kulttuuriministeriö.

Suomisport sopii kaikille melonnasta koripalloon

Espoolainen melontaseura Canoa ry on käyttänyt Suomisportia keväästä 2021. Heille tärkeimmät kriteerit Suomisportin valinnassa olivat jäsenjäsenrekisterin laillisuus, yhdistyslain mukainen palvelu sekä se, että tietoturva- ja GDPR-asiat ovat kunnossa.

– Talouden puolella hunajaa korvilleni oli se, että maksut ovat reaaliajassa ja helposti seurattavissa, kertoo seuran taloutta hoitava Maarit Nykänen.

Seuran tapahtumiin kuten kursseihin ilmoittautumiset hoituivat aikaisemmin sähköpostilla. Suomisportin myötä sähköpostin määrä on vähentynyt, kun ilmoittautumistiedot ovat tulleet Suomisportissa suoraan oikein.

– Hyödynnämme tapahtumahallinnan työkaluja laajasti. Kun kursseille ilmoittautuminen on Suomisportissa, tiedot ovat oikein automaattisesti ja reaaliaikainen talouden seuranta toimii. Kun maksut osoitetaan osallistujille Suomisportissa, meidän ei tarvitse murehtia niiden tulemisesta, iloitsee seuran nuorisovastaava Nelli Sjöberg.

Maarit täydentää Nellin kokemusta ja kertoo, että kaikenlaisten muistutusten määrä on vähentynyt.

–  Seura tulee myös säästämään pankki- ja kirjanpitokustannuksissa, kun viitteettömiä pankkisiirtoja on vähän ja kirjanpitäjällä ei mene aikaa tietojen keräämiseen, Maarit lisää.

Helsinkiläisen koripalloseura Torpan Poikien asiakasvastaava Lea Harju jakaa melontaseuran kokemukset ajan ja vaivan säästöstä.

– Seuran isot yhteiset tapahtumat, kuten meillä kauden aloitusleiri, hoidettiin elokuussa ensimmäistä kertaa ilmoittautumisen ja maksamisen osalta Suomisportissa. Minulta jäi pois noin 225 laskun tekeminen ja niiden karhuaminen, kertoo Lea.

Palvelun hyödyt eivät jää talous- ja maksuasioihin. Myös muu toiminta tehostuu ja helpottuu, kun tiedot jäsenistä ja harrastajista löytyvät yhdestä paikasta.

– Näen Suomisportiin luoduista ryhmistä kuinka monta junnua kussakin joukkueessa on, ja pystyn seuran edustajana helposti nappaamaan pelaajan tiedoista hänen vanhempansa yhteystiedot. En siis enää joudu vaivaamaan joukkueenjohtaja tällaisella asialla, iloitsee Lea.

Tutustu tarkemmin ja ota käyttöön

Suomisportin saa käyttöön helposti ja nopeasti verkkosivustolta löytyvän ohjeistuksen avulla: https://info.suomisport.fi/seuroille/kayttoonotto/. Palvelun käyttö on maksutonta. Seurapalvelun käyttöönotto kannattaa tehdä ajoissa ennen seuraavaa toimintakautta, jotta palvelu ehtii tulla tutuksi seurakäyttäjille ja siitä voidaan viestiä jäsenille kattavasti.

Palvelun käytön voi aloittaa yhdestä toiminnallisuudesta ja laajentaa käyttöä asteittain. Suomisport-tiimi tukee seuroja monin eri tavoin: tarjolla on sekä käytännönläheisiä webinaareja että erilaisia opastemateriaaleja. Myös asiakaspalvelusta saa aina apua.

Tule kuulemaan lisää maksuttomiin Suomisport-webinaareihin!

Tänään Suomisport palvelee jo 91 eri lajiliittoa ja yli 1 600 seuraa. Liikkujia eli seurojen jäseniä ja harrastajia palvelussa on yli 600 000.

Teksti: Piia Bergström, Suomen Olympiakomitea