Valikko 1 / 2023

ESLU myöntänyt alueensa seuratoimijoille kultaisia ansiomerkkejä

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLUn ansiomerkkijärjestelmän avulla seurat voivat muistaa ja kiittää ansioituneita seuratoimijoita. Pukkilan Vesan ja Rock’n’Swing Dance Club Comets’in seuratoimijoita palkittu ESLUn kultaisilla ansiomerkeillä.

Pukkilan Vesa juhli 110-vuotista seuratoimintaa

Joulukuussa yleisseura Pukkilan Vesa juhli 110-juhlavuottaan. Juhlahumussa palkittiin myös seuran aktiiveja ESLUn myöntämillä ansiomerkeillä. ESLUn kultaisen ansiomerkin saivat Suvi Mikkola, Marita Mäkilä, Marko Lindgren, Mervi Lindgren ja Pentti Karppinen. (kuva 2.)

Samalla vaihtui seuran puheenjohtaja, kun Marko Lindgren luovutti vetovastuun Markku Pirnekselle. Marko Lindgren halusi antaa muille tilaa ja saada samalla uutta näkemystä vetohommiin. (kuva 3.)

Pirnes on tuttu kasvo seuran toiminnassa, sillä hän on ollut seuran hallituksessa seitsemän vuotta ja vetänyt palloilutoimintaa. Urheiluseuran puheenjohtajaksi hän innostui koulun vanhempainyhdistyksen kautta. Yleisseuran lajeina ovat yleisurheilu, hiihto, budolajit ja palloilut, mutta Lindgren näkee seuran mahdollisuuksina myös uudet lajit, kuten frisbeegolfin ja tanssin.

Cometsin menestystä ja 30-vuotisjuhlavuosi

Suomen suurin Rock’n’Swing Dance Club Comets juhli 30-vuotista taivaltaa joulukuun alussa. Juhlissa kiitettiin myös seuratoimijoita ja luovutettiin ESLUn myöntämät kultaiset ansiomerkit Masi Saurénille ja Anna Tyutyunyukille maailmamestaruudesta. (pääkuva 1)

Saurén ja Tyutyunyuk (kuva 4) ovat ensimmäiset suomalaiset, jotka ovat tanssineet boogie woogien maailmanmestaruuden lajin yleisessä sarjassa. He ovat kilpailleet yhdessä vuodesta 2016 ja voittaneet MM-kultaa (2021) ja MM-hopeaa (2022), sekä lukuisia boogie woogien maailmancupin osakilpailuvoittoja.

ESLUn ansiomerkit: kultainen, hopeinen ja pronssinen

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 15 vuotta kestäneestä ansiokkaasta seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää myös eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa olympiakullan, yleisen sarjan maailmanmestaruuden tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää myös merkittävistä ansioista liikuntakulttuurin hyväksi.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 10 vuotta kestäneestä seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa olympiamitalin, yleisen sarjan maailmanmestaruusmitalin tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää vähintään viisi (5) vuotta kestäneestä seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella. Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa Euroopan mestaruusmitalin tai Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

Ansiomerkkien hintoihin ja hakulomakkeeseen voit tutustua ESLUn sivuilta. Ansiomerkkien myöntämisestä päättää ESLUn hallitus.

Lisätietoja antaa ESLUn taloussihteeri Stina Koivisto, puh. 045 232 0110.

Pääkuva 1: Ansiomerkin jakotilaisuus, Masi Saurén vastaanotti ansiomerkin, kuva: Suvi-Tuuli Kiilunen
Kuva 2: Pukkilan Vesan seuratoimijoita, kuva: Pertti Mäkelä
Kuva 3: Väistyvä seuran puheenjohtaja Marko Lindgrén ja uusi puheenjohtaja Markku Pirnes, kuva: Pertti Mäkelä
Kuva 4: Anna Tyutyunyuk ja Masi Saurén tanssimassa PM-kilpailuissa 2022, kuva: Olli Rasi