Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ansiomerkkejä ja huomionosoituksia voidaan myöntää henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat edistäneet eteläsuomalaista liikunta- ja urheilutoimintaa. Ansiomerkkien myöntämisestä päättää Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n hallitus. ESLUn ansiomerkkijärjestelmän avulla seurat voivat muistaa ja kiittää ansioituneita seuratoimijoita.

Pienoislippu (pöytästandaari)

Pienoislippu voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle erittäin ansiokkaasta yhteistyöstä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa.

Kultainen ansiomerkki

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 15 vuotta kestäneestä ansiokkaasta seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää myös eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa olympiakullan, yleisen sarjan maailmanmestaruuden tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa. Lisäksi kultainen ansiomerkki voidaan myöntää merkittävistä ansioista liikuntakulttuurin hyväksi.

Hopeinen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 10 vuotta kestäneestä seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella.
Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa olympiamitalin, yleisen sarjan maailmanmestaruusmitalin tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

Pronssinen ansiomerkki

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää vähintään 5 vuotta kestäneestä seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella. Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa Euroopan mestaruusmitalin tai Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

Hinnat

Pienoislippu 70 euroa
Kultainen ansiomerkki 50 euroa
Hopeinen ansiomerkki 40 euroa
Pronssinen ansiomerkki 35 euroa

Merkkien anominen

Merkit anotaan täyttämällä ansiomerkkianomuslomake. Merkit myönnetään urheiluseuran, muun järjestön tai yhteisön esityksestä.