Valikko 1 / 2023
Valmentaja katsoo padia puistossa

ESLUn Urheiluseurojen alueellinen digiloikka -hankkeen koulutukset jatkuvat – vahvista osaamistasi toivotuilla teemoilla

Seurojen maksuttomat digikoulutukset jatkuvat uusien aiheiden parissa. Alkuvuoden koulutuksissa käsitellään työhyvinvointia, turvallista vuorovaikutusta, tietoturva-asioita sekä seuran roolia työnantajana. Koulutukset sopivat eri rooleissa toimiville seuratoimijoille. Tule mukaan kehittämään omaa ja samalla koko seuran osaamista.

Digiloikka-hankkeen koulutukset käynnistyivät syksyllä 2022 ja nyt keväällä 2023 saamme koulutuskokonaisuudelle jatkoa. Koulutuskokonaisuuden viimeiset koulutukset avataan loppukeväästä. Verkko-oppimisympäristö täydentyy hiljalleen ja loppukeväästä sieltä löytyvät kaikki kymmenen Digiloikka-koulutuskokonaisuuden koulutusta.

Kevään puolella Digiloikka-hankkeessa on luvassa koulutuksia ja teemoja, jotka herättivät selkeästi eniten kiinnostusta hankkeen alussa alueen seuratoimijoille tehdyssä alkukartoituksessa. Näitä teemoja olivat muun muassa työhyvinvointiin, viestintään, yhteisöllisyyteen sekä tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvät asiat.

Koulutuksiin on syksyn aikana osallistunut paljon seuran hallinnollisia töitä tekeviä toimijoita, mutta koulutukset ovat avoimia kaikille roolista riippumatta. Tammikuussa oleva työhyvinvointiteemainen koulutus soveltuu loistavasti myös seuran valmentajille ja muille seuratoimijoille. Koulutuksessa osallistujat pääsevät pohtimaan omasta henkilökohtaisesta näkökulmastaan työhyvinvointiaan seuratoiminnassa ja tekijöitä, jotka siihen vaikuttavat. Kannustamme jakamaan tietoa koulutuskokonaisuudesta seuran sisällä ja innostamaan mukaan myös nuoria ohjaajia ja valmentajia.

Kaikki Digiloikka-hankkeen koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Koulutuskokonaisuuden teemat keväällä 2023

Syksyllä 2022 järjestetyt koulutukset, jotka avataan pian uudelleen oppimisympäristössä

  • Seuratoiminnan kehittäminen digitaalisessa toimintaympäristössä, (päivityksessä, julkaistaan pian)
  • Digitaaliset järjestelmät ja taloushallinto urheiluseurassa, (päivityksessä, julkaistaan pian)

Lisätietoja: Viivi Ylönen, Urheiluseurojen alueellinen digiloikka -hanke, projektikoordinaattori, puh. 044 593 0228


Urheiluseurojen alueellinen digiloikka -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto osana Euroopan unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hanketta koordinoi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (ESLU) sekä Laurea-ammattikorkeakoulu. Lue lisää hankkeesta ESLUn sivuilta.

Viivi Ylönen

Projektikoordinaattori, Urheiluseurojen alueellinen digiloikka -hanke